zandbult langs n348 nog niet weg

Het zanddepot langs de N348 is nog niet helemaal weg. Het zand moest eigenlijk op 16 augustus verwijderd zijn, maar dat is niet gelukt. Wethouder Lagas gaat de eigenaar van het perceel aan de Varsenerweg hier binnenkort op aanspreken.

Afgelopen voorjaar verscheen langs de N348, iets voor de brug over de Vecht een enorme zandbult. De eigenaar van de grond liet een nieuw bedrijfsgebouw zetten en omdat daarvoor een deel van het winterbed van de Vecht opgehoogd moest worden, werd hij door het waterschap verplicht om een ander deel van het winterbed af te graven. Daarbij werd echter veel meer grond afgegraven dan vooraf bij de gemeente en het waterschap gemeld was.

Het gemeentebestuur wilde de zandbult weg hebben en dat moest op 16 augustus, op last van een dwangsom gebeurd zijn. Er lag 23000 kubieke meter en daarvan is inmiddels 17000 m3 afgevoerd. De overtreder verwacht binnenkort nog eens 3500 m3 te kunnen verkopen. Wat er met de rest van het zand gaat gebeuren is niet duidelijk. Ongetwijfeld zal dat in het gesprek tussen Lagas en de eigenaar ter sprake komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.