Home / archiefcentraal / verkoop woningen waterfront loopt goed

verkoop woningen waterfront loopt goed

De twaalf woningen in het zogeheten ‘bouwdeel 2’ zijn bijna allemaal verkocht. Deze komen in de straat tegenover de nieuwe Albert Heijn supermarkt, waarvan de parkeergarage momenteel in aanbouw is. De woningen in bouwdeel 1, die boven de supermarkt gaan verschijnen, zijn al afgenomen door woonstichting VechtHorst.

Onlangs is de definitieve indeling voor bouwdeel 5 gemaakt. Dit is het gedeelte ‘op de kop’ van het gebied, waar vroeger het gemeentehuis stond. De Witte Villa en de cichoreifabriek staan hier nog, en daarnaast verschijnen hier elf woningen. Volgens wethouder Evert Goldsteen hebben al meer dan veertig belangstellenden zich gemeld. “Er is dus veel interesse, maar dat betekent nog niet dat ze ook verkocht zijn. Vaak is het zo dat die mensen eerst hun oude huis willen verkopen, voordat ze definitief een nieuwe woning kopen. Maar dat er belangstelling is, is duidelijk. Het is natuurlijk ook een prachtige locatie, aan het water.”

Ook over de verkoop van bestaande woningen in Dalfsen is wethouder Klaas Agricola niet ontevreden. “Vooral in het lagere segment gaat het de laatste tijd steeds beter. Onze pot voor startersleningen is dan ook bijna leeg. Ook van makelaars horen we berichten dat het steeds beter gaat. De situatie is in ieder geval minder slecht dan een jaar geleden.”

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.