Home / archiefcentraal / vechtdal fietsvierdaagse komt er weer aan

vechtdal fietsvierdaagse komt er weer aan

Wat de Nijmeegse is voor wandelaars, is de Vechtdal Fietsvierdaagse voor fietsers. Dit jaar wordt het evenement, dat ieder jaar in de eerste week van september wordt gehouden, alweer voor de vijftiende maal georganiseerd. Dat betekent dat er in de afgelopen drie decennia door de deelnemers in totaal zo’n zeven miljoen kilometer in het Vechtdal is weggetrapt.

De Vechtdal Fietsvierdaagse is een initiatief van lokale recreatieondernemers in samenwerking met de Caravan en Kampeer Kampioen (KCK) van de ANWB. Waar de Vechtdallers zorgen voor mooie routes, levert de KCK de nodige vrijwilligers die het evenement bemensen. “We draaien dit evenement met ruim zestig vrijwilligers van het ledenhulpkorps van de ANWB”, zegt coördinator Wim Borst. “Zij zorgen voor de bewegwijzering en fungeren als verkeersregelaars of stempelposten en runnen de ‘panneclub’, die als een soort wegenwacht voor de fiets onderweg banden plakt en andere reparaties verricht.”

De Vechtdal Fietsvierdaagse wordt gehouden van dinsdag 3 tot en met vrijdag 6 september. De afstanden zijn 40 en 60 kilometer. Kaarten kosten 17,50 euro in de voorverkoop en 20 euro aan de kassa. Overnachten is ook mogelijk. Er zijn complete camping-arrangementen vanaf 130 euro. Bungalow- of hotelarrangementen zijn ook mogelijk.

Ga voor info en opgave naar www.vechtdalfietsvierdaagse.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.