Home / Algem / tv team zaait verwarring over zendmast

tv team zaait verwarring over zendmast

Het ‘TV Team’ in Nieuwleusen ging donderdagochtend van start met de jaarlijkse zendmarathon en dat zorgde direct voor consternatie. Het Agentschap Telecom zat er bovenop, haalde de zender uit de lucht en stuurde een waarschuwingsbrief. Daarin wordt een boete van 45.000 euro in het vooruitzicht gesteld wanneer het TV Team de illegale uitzending zou hervatten.

“De zaak heeft onze aandacht,” zegt Joyce Knoop van het Agentschap Telecom. Dat weerhield de etherpiraten er echter niet van om vrijdag verder te gaan. Op 94.5 FM was het TV Team rond 14 uur nog ‘gewoon’ te horen.

De organisatie van de marathonuitzending zorgt ondertussen voor de nodige verwarring. De 90 meter hoge zendmast die gebruikt wordt voor de uitzending zou niet van hen zijn. “Die is niet van ons”, zegt mede-organisator Marcel Brinkman in een artikel op de website van De Stentor. ‘Andere jongens’ zouden uitzenden onder een naam die veel op die van hen lijkt.

Brinkman laat aan de verslaggever van De Stentor weten dat ze niet van plan zijn de in het vooruitzicht gestelde boete te betalen. “Dat mogen de mensen doen die de zendmast gebruiken.”

Tevens vertelt Brinkman dat de uitzending van het TV Team alleen ‘via een stream op internet’ te beluisteren is. “Uitzenden via internet is legaal en daarvoor heb je geen zendmast nodig. Wij hebben geen zin meer in al dat gedoe.” Een bijzondere bewering, aangezien zijn zender vrijdagmiddag gewoon op 94.5 FM te beluisteren is..

Hoe het ook zij: gezellig was het donderdagavond wel in de tent. Fotograaf Johan Bokma maakte een paar plaatjes.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.