sportverenigingen aan het woord sv dalfsen

Het Vechtdal kent een groot aantal sportverenigingen. In deze rubriek ‘Sportverenigingen aan het woord’ presenteren ze zichzelf en blikken ze vooruit op het nieuwe seizoen. Vandaag: voetbalvereniging SV Dalfsen.

Het eerste team van SV Dalfsen komt dit seizoen uit in de vierde klasse H. Vorig jaar werd dankzij een keurige tweede plaats rechtstreekse promotie afgedwongen. De selectie is nagenoeg compleet gebleven en dit geldt ook voor de technische staf. Ten opzichte van vorig seizoen wil trainer Patrick Dijkstra met name stabieler presteren en goed aanvallend voetbal laten zien. Als dit lukt dan komen de resultaten vanzelf is de overtuiging van de oefenmeester. Er wordt al uitgekeken naar de wedstrijden tegen Hoonhorst en ook de streekderby’s tegen SV Zwolle en OVC’21 staan op het programma.

Het tweede team onder leiding van Andries Lindeboom gaat fris en fruitig de competitie in. Vorig jaar werd een geweldig seizoen gedraaid in de reserve derde klasse H en werd zelfs nog gestreden in de nacompetitie om promotie. Promotie was echter te hoog gegrepen. Een aantal ervaren oudgedienden heeft inmiddels afscheid genomen van het team maar er is genoeg aanwas vanuit jeugd en lagere elftallen om vol vertrouwen de competitie in te gaan.

In de zomerstop is gestart met een grondige renovatie van de bestaande kleedkamers. Deze renovatie vormt het slotstuk van de revitaliseringswerkzaamheden op Sportpark Gerner. Zo werden een tweetal kunstgrasvelden aangelegd, kreeg het hoofdveld een opknapbeurt en werd het clubgebouw voorzien van een nieuwe bestuurskamer, wedstrijdsecretariaat en toiletgroep. De werkzaamheden aan de kleedkamers zijn zodanig gepland dat deze bij aanvang van het seizoen in gebruik genomen kunnen worden. In het najaar worden tenslotte ook nog een tweetal nieuwe kleedkamers gerealiseerd, zodat het huidige capaciteitsprobleem voorlopig is opgelost.

De jeugdteams zijn inmiddels ook begonnen aan de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Voor alle standaardelftallen zijn gediplomeerde trainers aangetrokken waardoor de jeugdopleiding verder geprofessionaliseerd is. De technische coördinatie van de jeugd bij SV Dalfsen is in handen van Jeroen Booijink en Marco Kuijt. Zij begeleiden de trainers, stellen het technische beleid vast en geven invulling aan de trainingsopzet. Om de doorstroming naar de senioren te bevorderen is tevens een ‘elftal onder de 23’ geformeerd, dat onder leiding staat van Dalfsenaren Jacob Grooten en Gerwin van Hierden. Bij de allerjongsten is de F-league al jaren een groot succes. Voor het eerst worden dit seizoen gezamenlijk met zustervereniging ASC’62 onderlinge wedstrijdjes georganiseerd.

Fotobijschrift: Eerste-elftalspelers Erik Koedijk en frank Schurer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.