sportverenigingen aan het woord sc emsland

Het Vechtdal kent een groot aantal sportverenigingen. In deze rubriek ‘Sportverenigingen aan het woord’ presenteren ze zichzelf en blikken ze vooruit op het nieuwe seizoen. Vandaag: SC Emsland.

Vanaf maandag 26 augustus is iedereen weer van harte welkom bij Sportcentrum Emsland in Ommen om deel te nemen aan het divers sportaanbod. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen kennis maken met Judo en Sambo. Judo staat bekend als een sport met opvoedkundige waarde. Leerlingen leren met elkaar omgaan en respect voor elkaar te krijgen. Veel ‘drukke’ kinderen wordt geadviseerd om op judo te gaan, maar ook ‘verlegen’ kinderen krijgen meer zelfvertrouwen en kunnen beter voor zichzelf opkomen. Sambo is het Russische Judo. Alles wat bij Judo verboden wordt, mag bij Sambo.

Vanaf ongeveer 12 jaar kun je terecht bij het Kickboksen of het Jiu-Jitsu. In deze lessen trainen dames, heren en jongeren samen. Bij kickboksen ligt de nadruk op conditie, techniek en sparren. Jiu-Jitsu is een Japanse zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen.

Bij deze sporten komen structuur en discipline naar voren, evenals het respect hebben voor elkaar. Je kunt gewoon langs komen om kennis te maken of een proefles te doen. Kijk voor meer informatie op www.emsland-ommen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.