Home / archiefcentraal / sportverenigingen aan het woord asc gym en dance

sportverenigingen aan het woord asc gym en dance

Het Vechtdal kent een groot aantal sportverenigingen. In deze rubriek ‘Sportverenigingen aan het woord’ presenteren ze zichzelf en blikken ze vooruit op het nieuwe seizoen. Vandaag: ASC Gym en Dance.

Wegens het succes van afgelopen seizoen en de daarmee gepaard gaande groei van de meisjesselectie is bij ASC Gym en Dance besloten deze groep deels te splitsen.

Vanaf komend seizoen trainen de jongste meisjes van de selectie deels apart van de bestaande groep turnsters. Dit om zowel de jongste als de oudere turnsters beter en gerichter aandacht te kunnen geven om zo het niveau binnen beide groepen vast te houden en te verbeteren. De pre-selectie/ mini-selectie groep bestaat uit jonge meisjes van het geboortejaar 2006/2007/2008 met aanleg voor turnen. Vanuit de Pre-selectie kan men dan doorstomen daar de damesselectie binnen ASC Gym en Dance.

Tijdens de les wordt er spelenderwijs kennis gemaakt met het turnen. Na de warming up wordt er aandacht besteed aan de belangrijke onderdelen van het turnen. Daarna wordt er getraind op verschillende onderdelen zoals balk, sprong brug en lange mat.

Naast de welbekende onderdeeltjes zoals handstanden, radslagen, springen bij sprong en zwaaien aan de brug wordt er ook aandacht besteed aan spanning en houding en is er tijd voor een spel.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.