Home / archiefcentraal / spijkerschrift survivallen op de camping

spijkerschrift survivallen op de camping

Vakantie. Ik ben een week bezig met het verzamelen van al het tentmateriaal, gebruiksvoorwerpen en kleding voor vier seizoenen en dan is het ook nog zorgen dat alles past in de beschikbare ruimte met aftrek van vier kinderen, twee volwassenen en een hond in de auto met aanhanger. Vakantie vieren voor mij is terug naar de basis, dat bij het thuiskomen de luxe weer gewaardeerd mag worden.

Eenmaal op plek van bestemming raak ik bezorgd hoe al het meegetorste spul zijn plek gaat vinden op het kleine aantal vierkante meters van de campingplek, dat flink tegenvalt. Dat vinden de campingburen ook, na hun verzoek of wij een beetje kunnen inperken, terwijl de caravan op afstand op zijn plek wordt gemanoeuvreerd, met één hand in de broekzak. De aanhanger vond zijn plekje strak in de bosjes. Vast tussen hoofdtent en bijzettentjes.

Ik zat al ons spul te bekijken en kwam tot de conclusie dat we alleen het noodzakelijke bij ons hadden met één luxe detail: een koelbox op stroom. De (nee, dat is geen De Waard-) stormtent steekt nogal karig en rommelig af bij de rest van het veldje. Waar glimmende caravans staan met een uitbouw van-heb-ik-jou-daar, incluis televisie en pc. Stond daar toch wel een beetje van te kijken.

En gaandeweg de week vallen me al die kinderen op, ook die van mijzelf plus lease-kind. Gesteund tegen schutting of boom, een voet over de ander, schouders verkrampt omhoog. Starend met een vakantieloze blik op smartphone of IPad/pod in hun handen. Ondanks het prachtige weer leek het net alsof dit de enige manier was om de vakantie te overleven. De hangplek op de camping bleek naast de speeltuin, merendeel de Wifi-paal te zijn.

Nog verontrustender vond ik het toen de campingeigenaar besloot om een boom om te zagen die de straling hinderde. Spontane uitjes zijn blijkbaar lastig te plannen als buienradar niet meer te raadplegen valt. Ik had zo gehoopt op twee digiloze weken. Even geen pc, geen facebook of Movie Star Planet. Maar op een klapstoel is digitaal de krant lezen toch makkelijker dan de papierenversie, is de conclusie van manlief. “Internet blijft traag, ondanks die boom.”

Zo ontdek ik deze vakantie dat er twee soorten vakantiegangers zijn: de kampeerders en de survivallers. Eerst genoemde is zwaar in de minderheid. Het is zoals het is, maar ik verrek het om mijn boek te lezen vanaf een e-reader. Lees mijn boek liever vanaf papier met in het donker een waxinelichtje in een appelmoespotje.

Ik krampeer liever dan dat ik de vakantie digitaal moet overleven. Hoewel ik pas bij thuiskomst in de campingfolder de vaatwasmachines ontdek, de onze – in de vorm van Juniorzus – was een beetje krakkemikkig. Die was lastig te bedienen, zelfs niet digitaal.

Redactie Vechtdal Leeft TV Ziggokanaal 43

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.