proef dalfsen heeft uitgebreid programma

Ook nieuw is de locatie van het bierfestival. Het festival wordt dit jaar ook op het kerkplein gehouden en niet, zoals voorgaande jaren, bij de Trefkoele. Maar liefst 15 bierbouwers uit heel Nederland en uit Duitsland laten hun brouwsel proeven aan de gasten.

Het is 14 september ook Open Monumentendag, dus een aantal monumenten zet de poorten open voor publiek. Zo zijn de tuinen van Den Aalshorst te bezichtigen, zijn de molens Westermolen en Fakkert voor publiek toegankelijk, zijn er diverse muzikale optredens in de Synagoge en heeft Huize Hessum optredens van Zanglust op het voorterrein. Twee grote kerken in Dalfsen, de NH kerk en de RK kerk zijn ook geopend.

Zoals ook elk jaar verzamelen zich tientallen Hereford koeien in een weiland achter het station op landgoed Den Berg. Daar kun je ze bekijken en zien hoe ze gekeurd worden. Rond de Westermolen is een gezellige streek– en curiosamarkt.

Nieuwe fiets – en wandelroute

Proef Dalfsen heeft aantrekkelijke fietsroutes gemaakt van 20, 27 of 40 kilometer. De route voert langs tal van bijzonderheden. Uiteraard langs de hereford koeien, Den Aalshorst en Huize Hessum, maar ook door Hoonhorst met molen Fakkert. Bijzonder is de openstelling van de kassen van Eef Stel. Rustpunten onderweg zijn er bij Boskamp, Boerhoes en wijnerve Hessum. De wandelroutes van 8, 10 en 13 kilometer gaan richting het Sterrenbos en Hoonhorst. Alle routes starten bij de Westermolen en eindigen op het kerkplein in het centrum van het dorp.

Feest op het kerkplein

Er komt een grote tent op het kerkplein, waar gedurende de hele dag muziek te horen is. Van 15 uur tot 20 uur worden gratis kookworkshops gegeven in de tent. ’s Middags speelt er een akoestische band, vanaf 19 uur een bluesband. Proef Dalfsen heeft vorig jaar de stimuleringsprijs van de gemeente gewonnen en ze hebben samen met de horeca besloten dit te investeren in een avond voor de jeugd.

Vanaf 22 uur is er een avond speciaal voor de jeugd met optredens van de Nijmeegse formatie Fake ID en DJ Jules in de grote tent op het Kerkplein.

Voor meer informatie: www.proefdalfsen.nl

Het complete programma vind je hieronder.

PROGRAMMA PROEF DALFSEN ZATERDAG 14 SEPTEMBER

Vanaf 10.00 uur: Gratis fietsroute van 20, 27 of 40 kilometer, gratis bezichtiging vanmonumenten en tuinen

Vanaf 10.00 uur: Gratis prachtige wandelroute van 8, 10 of 13 kilometer langs paaltjes, met rustpunt onderweg en bezoek aan de koeienkeuring en monumenten.

11.00 – 17.00 uur: Streekmarkt bij de Westermolen, molen is hele dag open. Optreden vanmuziekkorps Excelsior en Troubadours

14.00 – 22.00 uur: 11e Dalfser Bierfestival. 15 brouwers van speciale bieren uit heel Nederland en Duitsland laten hun mooiste bieren proeven op het Kerkplein.

14.30 – 15.00 uur: Door de stichting OktoberFest Dalfsen wordt vanuit het dorp de meiboom naar de brug vervoerd en met touwen en veel spierballen overeind gezet.

10.00 – 17.00 uur: Hereford koeienkeuring, achter het station, bij Huis den Berg.

11.00 – 17.00 uur: Open Monumenten verspreid langs de routes en in het dorp en op het platteland, zoals Huize Den Aalshorst, de molen van Fakkert in Hoonhorst en Huize Hessum.

11.00 – 17.00 uur: Preuvenement: De Dalfser horecabedrijven presenteren zich bij hun zaak en op het kerkplein en laten de gasten tegen een kleine vergoeding heerlijke hapjes proeven. Daarnaast organiseert de horeca kookworkshops voor kinderen en volwassenen. De workshops zijn gratis je kunt je opgeven vanaf 13.00 in de Horeca tent op het Kerkplein.

10.00 – 16.00 uur: De vm. synagoge een gevarieerd cultureel en muzikaal programma. Vanaf 10.00 uur optredens van verschillende muzikanten en lezingen. De tijdstippen van de diverse programma-onderdelen worden later bekendgemaakt, onder meer op het publicatiebord van de vm. synagoge, Julianastraat 18.

Vanaf 16.00 uur: Akoestische muziek op het Kerkplein

Vanaf 19.00 uur: Bluesband

Vanaf 22.00 uur: Muziek voor de jeugd. Met optreden van Fake ID uit Nijmegen en DJ JULES.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.