Home / archiefcentraal / positief nieuws uit de bouw jubileum ocb

positief nieuws uit de bouw jubileum ocb

In de eerste decennia na de oprichting waren alle medewerkers van het Ommer bouwbedrijf lid van de coöperatie. Het bestuur benoemde Gerrit Boessenkool tot directeur. Hij werd belast met de dagelijkse leiding van het bedrijf, maar grote beslissingen werden gezamenlijk genomen tijdens de ledenvergaderingen. Het voordeel van deze bedrijfsvorm was volgens de huidige directeur de saamhorigheid tussen de werknemers. “De sfeer was goed en de medewerkers bleven vrijwel zonder uitzondering het bedrijf trouw tot aan hun pensioen”, vertelt hij. “De coöperatie is intact gebleven totdat ik het bedrijf in 1999 overnam en hem omvormde tot een BV. Wat ik heel bijzonder vind, is dat die sociale sfeer vanuit de beginjaren hier nog altijd hangt. Dat uit zich niet alleen in de prettige samenwerking, maar ook in de lange dienstverbanden. Mensen die veertig jaar of meer bij de OCB werken meer regel dan uitzondering.”

Kwaliteit is al vanaf het eerste uur een belangrijk speerpunt voor het Ommer bouwbedrijf. Er wordt veel tijd gestopt in opleiding en nascholing. Mede daardoor heeft de OCB in de afgelopen jaren regelmatig Nederlandse- of internationale kampioenen timmeren en metselen afgeleverd. “Wij zijn inmiddels ook alweer 15 jaar gecertificeerd voor ISO en VCA”, vertelt Boessenkool. “Wij waren hiermee destijds een van de eersten. Zo’n certificering was toen echt iets nieuws en wij vonden dat een hele goede manier om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Dat klanten hieraan ook veel waarde hechten, blijkt wel uit het feit dat onze orderportefeuille ook in deze tijd van crisis gelukkig nog altijd goed is gevuld. Mensen kunnen bij ons terecht voor het totaalplaatje. Of het nu gaat om het renoveren van een badkamer, het nieuw bouwen van fabrieken of het ontwikkelen van recreatieparken, wij verzorgen het traject vanaf het idee tot en met de oplevering, inclusief het ontwerp en de bestemmingsplanwijziging.”

Net als veel collegabedrijven op bedrijventerrein De Strangen in Ommen, was het jarenlang niet zeker of de OCB daar gevestigd zou kunnen blijven of zou moeten verhuizen naar het nieuwe bedrijventerrein De Rotbrink. Nadat dit voorjaar eindelijk bekend werd, dat het bouwbedrijf op haar huidige plek aan de Strangeweg kon blijven, is het pand geüpgraded naar de tegenwoordige tijd. Niet alleen het gebouw kreeg een flinke metamorfose, ook de computersystemen zijn vernieuwd en uitgebreid. Ter ere van het jubileum en de verbouwing houdt de OCB op 24 augustus van 10.30 tot 15.00 uur een Open Dag voor collega’s, klanten en oud-klanten en andere belangstellenden. Kijk voor meer info op www.ocb-bouw.nl

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.