Home / archiefcentraal / partijen waterschapsverkiezing bekend

partijen waterschapsverkiezing bekend

Tot 5 augustus konden partijen die willen meedoen zich registeren.

Op 1 januari 2014 ontstaat waterschap Vechtstromen uit de huidige waterschappen Velt en Vecht (Coevorden) en Regge en Dinkel (Almelo). In plaats van een samengesteld bestuur, gaat Vechtstromen van start met een nieuw Algemeen Bestuur. Van 13 tot en met 26 november a.s. zijn de waterschapsverkiezingen. Bijna 640.000 stemgerechtigden in het werkgebied van Vechtstromen ontvangen daarvoor in november een stempakket om in te vullen en terug te sturen.

Vanaf 2014 verzorgt waterschap Vechtstromen het waterbeheer voor de 800.000 inwoners van Noordoost Overijssel, Zuidoost Drenthe en Twente. De naam is afgeleid van de Vecht, de grootste rivier in het beheergebied waar ook de Twentse rivieren Regge en Dinkel in uitmonden. De Regge, de Dinkel en de Vecht vormen samen één logisch en samenhangend systeem.

Door de fusie komt het beheer daarvan in één organisatie te liggen. Het kan daarmee beter, effectiever en doelmatiger. Met de fusie wordt een structurele besparing van circa elf miljoen euro per jaar gerealiseerd. Meer informatie op www.vechtstromen.nl of via twitter op @Vechtstromen.

Lees ook

Politiek verwoord: Reces voor de raad van Dalfsen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen in de gemeente Dalfsen geven hun actuele standpunten weer in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.