Home / archiefcentraal / open dag bij melkveehouder in dalfsen

open dag bij melkveehouder in dalfsen

Koecomfort staat hoog in het vaandel bij de Mts Langenkamp dat speelde een belangrijke rol toen werd besloten een nieuwe ligboxenstal te bouwen. De melkveehouders wilden een een stal met weinig obstakels en veel ruimte voor de koe en daarom is gekozen voor een vrijloopstal. Marco en Karin Langenkamp zijn ervan overtuigd dat dit systeem een langere levensduur van de veestapel bevordert. Het resultaat is een opvallend gebouw: met name door de houten spanten en de gevel te bekleden met hout, past de stal goed in het landschap.

Mts Langenkamp heeft ervoor gekozen om de koeien te gaan melken met twee VMS melkrobots van DeLaval. Ook bij deze keuze hebben zij gekeken naar het welzijn van de koe. Koeien worden op deze manier vaker dan twee keer per dag gemolken, wat een minder grote belasting geeft voor de uier. En ze hebben de vrije keuze wanneer ze gemolken willen worden. Het bedrijf melkt nu 70 koeien maar op termijn willen ze doorgroeien naar 120 melkkoeien.

Tijdens de open dag zijn er op het bedrijf diverse leveranciers aanwezig zijn om hun producten

en systemen uit te leggen. Het bedrijf bevindt zich aan Vennenbergweg 10 in Dalfsen. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op de website van het bedrijf www.vennefarm.nl.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.