Home / archiefcentraal / ondernemersmiddag bij festival de vecht

ondernemersmiddag bij festival de vecht

Vanaf een groot, overdekt, drijvend podium op de Vecht, naast de Vechtbrug, wordt op vrijdagavond de jeugdmusical ‘Bultje en het Circus’ uitgevoerd, op zaterdagavond het grootse Vecht Concert en op zondagmiddag het gezellige Familieconcert. Naast de muzikale voorstellingen kan er een weekend lang genoten worden van diverse activiteiten, waaronder workshops voor kinderen op vrijdag, speciale rondvaarten over de Vecht en een informatieve Watermarkt op zaterdag.

Op vrijdag zijn alle ondernemers uit het Vechtdal, dus niet alleen uit Ommen, maar ook uit de buurgemeenten, uitgenodigd om vrijdag 16 augustus vanaf 16 uur bij Hotel de Zon deel te nemen aan een inspirerende middag. Het thema van deze middag is ‘Ondernemen in het Vechtdal: kansrijk door samenwerking!’

Om het regio-gevoel zoveel mogelijk te versterken, wordt bij de opzet en de uitwerking van het festival zoveel mogelijk samengewerkt met organisaties, bedrijven en personen uit het Vechtdal. “Festival De Vecht kijkt graag over de gemeentegrenzen,” zegt voorzitter Ron Nijhof van Stichting Festival De Vecht. “Het Vechtdal kent vele ondernemers, allemaal bezig met de toekomst van hun bedrijf en op zoek naar nieuwe zakelijke mogelijkheden. Veelal is men niet goed op de hoogte van elkaars bestaan. Dat is jammer, want juist door kennis kunnen nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan. Door het bundelen van krachten wordt ondernemen in het Vechtdal kansrijker.”

Gastspreker tijdens de ondernemersmiddag is prof. dr. Herman Pleij. Deze emeritus hoogleraar Historische Nederlandse letterkunde is een begenadigd spreker. Hij was al vaak te gast in De Wereld Draait Door en bij Pauw en Witteman. Naast de historie van de Vecht neemt hij tijdens de ondernemersmiddag ook de Nederlandse koopmansgeest onder de loep. Nederland is van oudsher een handelsnatie met een sterke handelsgeest. Hoe houden we dat vaandel hoog?

In aansluiting op de ondernemersmiddag wordt Festival De Vecht officieel geopend om 17.30 uur door de burgemeesters van Ommen, Dalfsen en Hardenberg. Aanmelden voor de ondernemersmiddag kan via office@planeffect.com. Informatie over Festival De Vecht en kaartverkoop www.festivaldevecht.nl.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.