ommen massaal de boer op

Maar zo makkelijk gaat het niet. Boeren zijn harde werkers en dat lieten ze ook tijdens deze dag weer zien. De ruim 2500 deelnemers aan de fietstocht door “Ommen Noord” bezochten een groot aantal bedrijven die haar deuren openden. De boeren vertelden over hun bedrijfsvoering en de nieuwste hightech hulpmiddelen. De boer is inmiddels misschien meer manager dan boer maar het is fascinerend te zien wat er met de techniek en wetenschap van nu allemaal mogelijk is voor een optimaal resultaat.

Bij terugkomst in Ommen liep het storm op de braderie en vlooienmarkt. Ook zong een koor uit Meppel zich de longen uit het lijf en waren er tal van kleine dieren met een grote aaibaarheidsfactor op de Markt. Daarnaast was er Tractor Pulling. Nu niet met ronkende machines uitgerust met vliegtuigmotoren en vele duizenden paardenkrachten, maar gewoon een sleepwagen met een skelter er voor. De jeugd vermaakte zich prima op de rubberbaan. De keuring van de Bissende koe was op het Vrijthof en ook hier kon je over de koppen lopen zo druk.

Maar daar zag je wel weer de noeste arbeid terug. Vee dat tot in de puntjes is verzorgd wordt door de ring geleid en staat op het juiste moment stil. De jury was streng doch rechtvaardig in haar oordeel en Burgemeester Marc-Jan Ahne was na de fietstocht en een bliksembezoekje aan het gemeentehuis van de partij om de prijzen uit te reiken.

Gevraagd naar de bezoekersaantallen is vragen om problemen, maar een totaal aantal in de buurt van de 10000 leek niet overdreven. Een ieder zou superlatieven te kort komen om de dag in woorden uit te drukken, maar zeker is dat iedereen een topdag heeft gehad. Boer, winkelier, horeca en niet is de laatste plaats de bezoekers. Martend Veurink, één van de drijvende krachten van de organiserende LTO Noord omschreef het even nuchter als doeltreffend. “Het is mooi verlopen, machtig mooi”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.