Home / archiefcentraal / nieuwleusense duikt in gracht tegen als

nieuwleusense duikt in gracht tegen als

Gerda Prins uit Nieuwleusen doet dit jaar mee aan de Amsterdam City Swim. Ze doet dat voor haar tante Erna Huzen om geld op te halen voor de strijd tegen de ziekte ALS.

1613 deelnemers duiken op 8 september de 400 jaar oude Amsterdamse grachten in. Het doel is om zoveel mogelijk aandacht te vestigen op een onderbelichte ziekte en daarbij zoveel mogelijk geld op te halen voor beter onderzoek. Ook dit jaar staat de tocht van 2013 meter in het teken van ALS, een ongeneeslijke zenuw- en spierziekte waarbij de spieren één voor één uitvallen.

Voor Gerda Prins reden genoeg om ook het grachtwater in te springen voor haar tante Erna Huzen uit Nieuwleusen, bij wie in februari vorig jaar de ziekte is geconstateerd. “Toen ik hoorde dat ze ALS had kon ik het eerst niet geloven”, vertelt Gerda. “Het gaat mij echt persoonlijk aan en het is fijn dat ik op deze manier iets voor haar kan betekenen. Toen schoonzus Saskia van Voorst met het idee kwam om mee te doen hoefde ik niet lang na te denken of ik ook mee zou doen. Ook wil ik het gewoon eens meemaken, het lijkt mij een hele belevenis. Ik had nooit gedacht dat ik nog een keer in de grachten van Amsterdam zou zwemmen.” Jan van Eldik, Jouk Mussche en Nathalie Smink uit Staphorst en Hoogeveen waren eveneens direct enthousiast en sloten al snel aan.

Ondanks dat Erna de kracht in haar spieren voelt afnemen, gaat ze toch naar Amsterdam om ‘haar zwemmers’ in actie te zien en waar nodig aan te moedigen. “Dat ze voor mij de gracht in duiken is wel heel speciaal, ik vind het echt geweldig dat ze het doen. Het zal best emotioneel worden, maar na het zwemmen gaan we er echt wel een feestje van maken,” is ze vastbesloten.

Vorig jaar heeft – toen nog – Prinses Máxima ook mee gezwommen en dat zorgde voor veel extra aandacht. Dit jaar zijn er weer veel bekende Nederlanders die meedoen, waaronder Pieter van den Hogenband, Erben Wennemars, Rintje Ritsma en Edith Bosch.

Vorig jaar is er in totaal zeven ton opgehaald. Dit jaar is de teller de acht ton al voorbij. Help de zwemmers en stichting ALS door een donatie te doen op hun persoonlijke pagina op www.amsterdamcityswim.nl.

Lees ook

USV ontvangt Vilsteren voor de beker

NIEUWLEUSEN – Na een aantal oefenwedstrijden staat zondag voor USV de eerste officiële wedstrijd van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.