nieuwleusen klaar voor oranjefeesten

De zomervakantie is ten einde en dat betekent dat Nieuwleusen zich opmaakt voor de Oranjefeesten, dit jaar van 4 tot en met 7 september. Het programma bestaat grotendeels uit een beproefd, succesvol recept, maar ook zijn er leuke nieuwe elementen.

Om te beginnen is in een uitgebreide en vernieuwde versie dit jaar de versierde stratencompetitie opgezet. Samen met veel lokale ondernemers stelt de Oranjevereniging een flink prijzenpakket beschikbaar, waarvan niet alleen de winnende straten profiteren. Voor alle deelnemers uit aangemelde straten is er een mooi pakket met verschillende aanbiedingen samengesteld. De inschrijving hiervoor is inmiddels gesloten.

Op woensdagmiddag 4 september gaan de Oranjefeesten traditioneel van start met de kinderrommelmarkt. Vanaf 13.30 uur kun je op het evenemententerrein terecht en liggen de kleedjes met inhoud uitgestald. Heb jij nog een zolder vol oude spullen en wil je ze graag verkopen tijdens de rommelmarkt? Dat kan! Je hoeft je hiervoor niet aan te melden, maar kom op woensdagmiddag en je krijgt een plekje toegewezen. Tussen 14 en 17 uur zijn er tevens weer gratis rondritten door het dorp met het treintje “Bello”.

Een nieuw onderdeel op woensdagmiddag is een beachvolleybalclinic, verzorgd door Volleybalvereniging Flash Nieuwleusen. De clinic zal plaatsvinden op hetzelfde terrein als de rommelmarkt, zo krijgt de middag een mooi sportief tintje.

Verder staan woensdag een show en rondrit met oude tractoren, oldtimers en stationaire motoren op het programma. Die wordt vanaf gevolgd door de cabaretavond met ‘Boerenblond’. Deze begint om 20 uur en vanaf dat moment is er geen toegang meer tot de verwarmde tent.

De donderdagmiddag staat in het teken van de kleuters van Nieuwleusen. Traditioneel wordt deze verzorgd door de leerkrachten die een prachtige toneelvoorstelling verzorgen.

’s Avonds kan een ieder zijn of haar playbackkunsten vertonen tijdens de playbackshow. Opgeven hiervoor kan niet meer. Een nieuw onderdeel op de donderdagavond vindt aansluitend plaats: een goed foute avond met de Foute DJ’s on tour met André Pronk. Degene die het ‘foutst’ gekleed gaat krijgt een prijs.

Op vrijdag zijn ’s ochtends de kinderspelen voor de onderbouw en ’s middags voor de bovenbouw van de basisscholen. ’s Middags is voor de tweede keer de Oranjeloop, georganiseerd door AG ’85 en het Unicef Comité Nieuwleusen. De Oranjeloop start om 15 uur, meer informatie via www.ag85.nl/oranjeloop.

Vrijdagavond barst vanaf 20.30 uur het feest in de tent los met de 90’s Party met de Party Animals en een Scooter Act. Al jarenlang maken de Party Animals er overal waar ze komen een flink feest van. En hoewel de bezetting van de groep wel degelijk gewijzigd is, zijn de hits nog steeds hetzelfde en is de show nog even spetterend. Ook Scooter mag niet ontbreken tijdens een 90’s Party.

Zaterdag is alweer de laatste dag van de Oranjefeesten van 2013. Vanaf 11 uur gaan de motoren weer brullen tijdens de 45e autorodeo. Inschrijven voor de autorodeo is niet meer mogelijk, alle startplekken zijn vergeven. Kaarten voor de rodeo zijn te verkrijgen bij de kaartverkoop aan het begin van het feestterrein. Na afloop is er muziek van DJ Rob in de feesttent. De muziek ’s avonds is in handen van showband Boulevard. Deze coverband is al sinds begin jaren ’90 ‘on the road’ en heeft door de jaren heen met meer dan 2000 optredens onmisbare ervaring opgedaan, waardoor ze feilloos aanvoelen wat een avond nodig heeft om er een onvergetelijk feest van te maken. De afsluiting van de Oranjefeesten 2013 is dit jaar in de muzikale handen van het duo Helemaal Hollands, bekend van ‘Waar is dat feestje, hier is dat feestje!’ Afgewisseld met stampende medleys met de hits van vroeger en nu is dit een zeer geschikte afsluiting van de Oranjefeesten 2013.

Kermis en toegang

De kermisattracties zijn tijdens de Oranjefeesten ‘s middags en ’s avonds geopend. Om de wegen rondom het feestterrein zo goed mogelijk toegankelijk te houden, worden bezoekers die met de auto naar het feestterrein komen, geadviseerd om te parkeren op de parkeerplaats bij de sporthal en voetbalverenigingen. Hier is voldoende ruimte en via het verharde toegangspad ben je zo op het feestterrein. Ten slotte zal er ook dit jaar weer streng gecontroleerd worden op legitimatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.