Home / archiefcentraal / natte langste ommer bissingh ooit

natte langste ommer bissingh ooit

Ronald Bakker leverde ons een verslag aan van de een-na-laatste Bissinghdag.

‘Op zich nog geen probleem, die regen. Waterballet is een ware kunstvorm voor jong en oud en zie daar de link met het druilerige weer is gelegd. “Jammer, maar niemand hier wat aan doen” is het meest gehoorde cliché van de dag, maar toch krijgt het bestuur ’s avonds bij tante Pos de handen op elkaar als hij praat de vlekkeloze organisatie en samenwerking en over twee behaalde records.

Op 7 augustus 2013 is namelijk de langste Ommer Bissingh ooit gehouden. Met activiteiten van de Tuinstraat tot ver op de Voormars. Meer ruimte gebruikte de Ommer Bissingh nog nooit, ook niet als er wel een kermis geweest zou zijn. En de recordpoging tot het maken van het langste bouwlint werd gehaald. Kinderen knutselden 60 meter aan elkaar. Nog nooit vertoond in Ommen, ook niet in de rest van de wereld.

Gelukkig kon er op het laatste moment nog wel extra overkappingen georganiseerd worden om zo de meeste mensen droog te laten zitten, maar als om 11.30 uur de eerste druppels naar beneden komen is het op de Kleedjesmarkt in de Tuinstraat/Vrijthof redelijk snel over met de pret. Ook de toehoorden van de optredens van de Sprookjescamping, de Zandstuwe en de Beerze Bulten staan noodgedwongen in de regen en ontstaat er spontaan een optocht van gekleurde paraplu’s.

Ook leuk, maar vandaag eigenlijk niet de bedoeling. De dertig kunstenaars op het Kerkplein staan gelukkig wel overdekt en weten de stemming er goed in te houden. Wegens succes van verleden jaar is de Kleibeeld-act geprolongeerd en Bissinghbestuurders Hoving en Kampman laten zich, net als Dook van Gils inpakken en een tenue van klei. Het levert bewondering van het publiek prachtige beelden op.

Schilders proberen zo goed en zo kwaad als het gaat de zaak droog te houden en nog een klein beetje aan het werk te blijven. De karikatuurtekenaar zit wel onder de grote tent en heeft met zijn publiek de dag van zijn leven. Prachtig is ook het bodypainting van Tanja Hommes en model Kirsten.

Er is dus genoeg om met veel genoegen op terug te kijken. Slecht weer is nooit leuk en zeker niet als er veel activiteiten voor kinderen op de agenda staan. Toch kijkt de Ommer Bissingh terug op een geslaagde dag Kunst en Kids die in het tweede jaar van haar bestaan is uitgegroeid tot een topdag. En het weer? Dat was de enige vergissing deze Bissingh.’

Komende week woensdag 14 augustus in de laatste Ommer Bissingh-woensdag. Vanaf 10.00 is er weer van alles te beleven. Kijk voor het actuele programma op Ommerbissingh.nl of Lieke de facebookpagina.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.