Home / archiefcentraal / macht en pracht bij open monumentendag

macht en pracht bij open monumentendag

Tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag op 14 september is er in Ommen ook dit jaar veel te doen. Het thema ‘macht en pracht’ komt terug in de verschillende activiteiten en past prima bij Ommen vanwege de vele monumenten en de mooie natuur.

Burgemeester Marc-Jan Ahne opent de OMD om 10 uur bij Huize ’t Laer. Daar zijn ook drie rondleidingen, die beginnen om 12 uur. Ook staan er verschillende fiets- en wandeltochten op het programma. De buurtschappen Stegeren en Junne staan daarbij centraal en diverse bedrijven en particulieren staan klaar om zaken te laten zien en de bezoekers te informeren over allerlei verschillende onderwerpen.

De fietstocht is 25 kilometer lang en wordt verfraaid door de deelname van de ‘Historische Fietsgroep’. Deze groep van 25 personen doet op oude fietsen en in bijpassende kleding mee aan de toch en zorgt voor een fraai plaatje.

De wandeltocht kent twee routes. Eén daarvan start in Stegeren op de parkeerplaats bij de school Hoogengraven en is zes kilometer lang, terwijl de andere route bij het Vechtgenotenhuis aan de Beerzerweg van start gaat. Deze bestaat uit een kortere en een langere variant van respectievelijk zeven en vijftien kilometer. De route hiervan moet bij ’t Laer worden opgehaald.

Een ander element dat tijdens de Open Monumentendag centraal staat is het project Laarmanshoek. Waterschap Regge en Dinkel heeft hier verschillende maatregelen getroffen om het gebied waterveilig, maar ook mooier te maken. Het gebied tussen de Regge en de Vecht is dit weekend voor bezichtiging opengesteld. Er is een wandelroute uitgezet met informatie over het hele project.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.