Home / archiefcentraal / lpo wil opheldering over extra kosten hm brug

lpo wil opheldering over extra kosten hm brug

“Al op 4 juli heeft de LPO het college schriftelijk gevraagd om helderheid te verschaffen in het meer dan 5 miljoen euro kostende project IROZ,” aldus Bongers. “Dit mede naar aanleiding van de extra kosten van 80.000 euro voor herziening van het fietspad op de Vechtbrug. Het College gaf aan dat die 80.000 euro helemaal geen probleem was, omdat dit met gemak uit de lopende begroting voor dit project betaald kon worden. Evenals vele inwoners van Ommen was ook de LPO zeer verrast dat dit bedrag zomaar betaald kon worden.”

De LPO heeft volgens Bongers mondeling en schriftelijke opheldering maar tot tweemaal toe geen antwoord gekregen. “De eerste keer zijn alleen hele globale gegevens verstrekt en de tweede keer is slechts aangegeven dat gevraagde informatie te zijner tijd in ander type rapportage verwerkt zullen worden.”

De LPO zegt haar ‘controlerende taak als volksvertegenwoordiger’ zeer serieus te nemen. Het gaat tenslotte om gemeenschapsgeld. Ook de Rekenkamer heeft bij herhaling aangegeven dat de Raad beter en tijdig geïnformeerd moet worden bij grote projecten. Daarbij is duidelijk aangetekend dat de Raad hier zelf ook een actieve en vragende rol moet vervullen. Ook bij het debacle rond De Drieslag was de informatievoorziening allesbehalve optimaal en dat is zacht uitgedrukt. De LPO neemt geen genoegen met het ‘omzeilen’ van de gestelde vragen.”

De LPO vraagt volledige inzage in het budget, de bestedingen en de over- en onderschrijdingen van het project IROZ. Omdat het beheren van grote projecten goed gewaarborgd zou moeten zijn, zou de informatie volgens Bongers dan ook ‘met één druk op de knop’ gegenereerd moeten kunnen worden.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.