loopfestijn dalfsen komt naderbij

De organisatie is in handen van IJsclub Stokvisdennen en ondanks de sloop en nieuwbouw is de Trefkoele wederom het begin- en eindpunt. Zo mogelijk wordt er bij de Stuw, de Stokte en bij binnenkomst van het dorp iets georganiseerd ter opluistering. Blaaskapel De Vechtboerties uit Dalfsen zorgt in ieder geval voor muzikale steun voor de lopers. Teun Mulder lost het startschot voor de halve marathon en de tien kilometer en rondemiss is Eline van Berkum.

Veel lopers uit de omgeving hebben zich al ingeschreven, maar speciaal voor de Dalfsenaren is er het ‘Wijnberger Pak en Casual Klassement’. Voor de eerste drie Dalfsense dames en heren op de halve marathon is er een extra prijs.

De organisatie van het Loopfestijn Dalfsen is een samenwerking aangegaan met Gerard Wellenberg om zijn actie te steunen in de strijd tegen Myotone Dystrofie. Myotone Dystrofie is een erfelijke en ongeneeslijke spierziekte. Het is de meest voorkomende spierziekte in Nederland en kan je lichaam slopen Hele families kunnen er door worden getroffen. De zus van Gerard, en twee van zijn broers, hebben Myotone Dystrofie en verliezen steeds meer spierkracht. Zijn moeder overleed op haar 58e, en zijn nichtje stierf in de eerste levensweek. Het is een spierziekte die elke generatie verergert.

Wellenberg doet met 35 collega’s van de Gezondheidsdienst voor Dieren mee aan het loopfestijn en de organisatie was geraakt door het verhaal van zijn familie. Daarom besloten ze om samen te werken om de spierziekte onder de aandacht te brengen en de strijd ertegen te steunen.

Inschrijven kan nog tot 1 september en is verplicht voor de halve marathon en de tien kilometer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.