Home / archiefcentraal / kunst en kids op vierde bissinghdag

kunst en kids op vierde bissinghdag

Om te beginnen staat er een podium op de Markt, waar verschillende optredens plaatsvinden. Zo is er een optreden met Bultje van de Beerze Bulten

Ook op het Vrijthof is er voor de jeugd van alles te doen. Sprookjescamping De Vechtstreek komt bijvoorbeeld met een eigen theatervoorstelling, kinderen kunnen lasergamen en in een grote zandhoop worden cadeautjes begraven, die ze als echte schatgravers weer tevoorschijn kunnen halen. Daarnaast is er een knutseltafel waar iedereen kan aanschuiven, een ballonnenwedstrijd en een ranjakoe, waarmee de kids hun eigen drinken kunnen ‘melken’. De traditionele Kleedjesmarkt ontbreekt dit jaar evenmin. Er is dus veel te doen, te kijken en te beleven voor de kinderen.

Ondertussen komen ook de kunstliefhebbers op 7 augustus flink aan hun trekken. Dat gebeurt grotendeels rondom de Hervormde Kerk. Zo’n 25 kunstenaars zijn die dag aan het werk. Zij maken bijvoorbeeld houtsnijwerk, keramiek, schilderijen, glas-in-lood en glasfusion. Bezoekers kunnen de kunstwerken bewonderen, zelfs kopen, terwijl de kunstenaars vertellen over hun werk. Vanaf 13.00 zal een bodypainster aan het werk zijn. Ook is er een zandtekenares, die zandtekeningen ‘leest’. Kinderen kunnen zelf een tekening met zand maken en die door haar laten analyseren.

Kunstenaar Eric Schutte houdt in de Hervormde Kerk twee keer een lezing over kunst en architectuur. Dat is om 13.00 en om 15.00 uur. Een aantal bekende Ommenaren wordt tijdens deze Bissinghdag omgebouwd tot een levend standbeeld. Het publiek hoeft echter niet alleen maar toe te kijken. Belangstellenden kunnen zelf aan de slag aan verschillende tafels met klei en modder om zelf een kunstwerk te maken.

Op de varkensmarkt is er weer braderie en op de Voormars de vlooienmarkt. Vanaf 11.00 zijn de kerken in het centrum ook geopend voor wie even aan de drukte wil ontsnappen.

Voor het actuele programma en wijzigingen kijkt u op de website of facebook van de Ommer Bissingh

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.