kosten cadeaus in verhouding met doel

De kosten van cadeautjes aan prijswinnende ondernemers staan in verhouding tot het doel. Dat zegt het college van Ommen in antwoord op vragen van PvdA’er Gerrit de Jonge.

Vechtdal Leeft TV zond enkele weken geleden beelden uit van wethouder Ilona Lagas die op bezoek ging bij onder meer De Kleine Wolf en Herberg de Klomp. Ze deelde daarbij flesjes wijn uit. De Jonge vroeg zich af wat dat allemaal kostte en of dat nou wel nodig was.

Het toenmalige college begon in 2009 met het bezoeken van ondernemers die een prijs hadden gewonnen. Dit als blijk van waardering en om het kenbaar te maken aan de inwoners van Ommen. Daarbij werden bosjes bloemen van 15 euro uitgedeeld. Het huidige college heeft dat gebruik voortgezet, omdat “het bezoeken van nieuwe gevestigde en prijswinnende ondernemingen ten goede komt aan de relatie tussen de gemeente en de ondernemers en een positief effect kan hebben op bedrijven die zich oriënteren op een vestigingsplek.”

Bij de bezoeken gaf Lagas in totaal elf flesjes wijn á 6,50 euro weg. “Het college vindt dat de kosten in verhouding staan tot het doel.”

Ook vroeg De Jonge zich af hoeveel presentjes het college sinds september 2012 in totaal weggaf en wat daar de kosten van waren. Die vraag w-erd niet exact beantwoord, maar voor heel 2012 was dat bedrag 2958 euro en voor 2013 tot nu toe bedroegen die kosten 2418,26 euro. “Het college beschikt over een budget voor algehele representatie. Hieruit worden onder meer bloemen, cadeaubonnen en presentjes aangeschaft, bijvoorbeeld ten behoeve van huwelijksjubilea, (vanaf 50 jaar), 90- en 100-jarigen, officiële bezoeken van delegaties, felicitatiebezoeken aan bedrijven/instellingen/verenigingen etc.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.