Home / archiefcentraal / koninginnemarkt bij grote kerk nieuwleusen

koninginnemarkt bij grote kerk nieuwleusen

Voor de veertiende keer organiseert de werkgroep Koninginnemarkt de gelijknamige markt in Nieuwleusen. Deze vindt plaats op 21 september bij de Grote Kerk en op het plein van Museum Palthehof.

Deze gezellige en gevarieerde markt wordt gehouden om geld bijeen te brengen voor goede doelen in Oekraïne. Die bevinden zich in het plaatsje Beregovo, waar ook de Stichting Oekraïne Nieuwleusen actief is.

De Koninginnemarkt heeft opnieuw een gevarieerd programma. Er is een rommelmarkt, er zijn oude ambachten en kinderen kunnen zich vermaken op het kinderplein. Daar kunnen ze geschminkt worden, is er een springkussen, zijn er spelletjes te doen en kunnen ze cupcakes versieren. Wie trek krijgt kan terecht bij de oliebollenkraam of bij de kraampjes met knieperties en andere huisgebakken lekkernijen. Wie inspiratie op wil doen voor een leuke hobby loopt natuurlijk even over de hobby- en kunstmarkt.

Dit jaar wordt er een Rad van avontuur gehouden en is er weer een grote verloting met leuke prijzen. De hoofdprijzen zijn bijvoorbeeld een fiets en een ballonvaart.

Op het terras, waar je kunt genieten van bruine bonen met spek en stroop zijn de hele dag optredens van onder anderen de Folkloristische Volksdansvereniging Nieuwleusen, Aalt Westerman uit Nieuwleusen en De Kolksluuszangers uit Zwartsluis. Om 11 uur is er een optreden van Milou Popping uit Heerde. Zij is elf jaar en heeft meegezongen in het Kinderen voor Kinderenkoor 2011. Ze laat liedjes van Kinderen voor Kinderen horen. Ook heeft zij dit jaar het Koningslied mogen zingen.

De markt duurt van 10 uur tot 16 uur. Het museum is deze dag geopend. Op het grasveld naast het museum Palthehof zal dit jaar ook de vrijwilligersmarkt plaatsvinden. Deze markt wordt georganiseerd door het steunpunt vrijwilligers uit de Gemeente Dalfsen. Vrijwilligersorganisaties krijgen hier de gelegenheid zich te presenteren. Voor meer informatie kijk op www.koninginnemarkt-nieuwleusen.nl .

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.