Home / archiefcentraal / kandidaatstelling voor verkiezingen waterschap

kandidaatstelling voor verkiezingen waterschap

Waterschappen Velt en Vecht en Regge en Dinkel houden in november 2013 verkiezingen. Acht partijen staan geregistreerd voor het nieuwe Algemeen Bestuur van waterschap Vechtstromen. De partijen kunnen zich nu buigen over de kandidaten.

Een belangrijke stap in de opmaat naar de waterschapsverkiezingen is de kandidaatstelling. De acht deelnemende politieke partijen vullen nu hun kandidatenlijsten in. Op maandag 9, dinsdag 10 of uiterlijk op dinsdag 17 september 2013 moeten de partijen hun kandidatenlijsten inleveren bij waterschap Regge en Dinkel in Almelo.

Daar liggen ze vanaf 20 september ter inzage. Op 25 september besluit het stembureau over de geldigheid van de kandidatenlijsten, het handhaven van de kandidaten en de geldigheid van de lijstencombinaties.

De 8 partijen die meedoen voor het nieuwe Algemeen Bestuur van waterschap Vechtstromen zijn * Algemene Waterschapspartij, CDA, ChristenUnie, Ouderenpartij, SGP, VVD, Water Natuurlijk en Water voor jou!

Op 1 januari 2014 ontstaat waterschap Vechtstromen uit de huidige waterschappen Velt en Vecht (Coevorden) en Regge en Dinkel (Almelo). In plaats van een samengesteld bestuur, gaat Vechtstromen van start met een nieuw Algemeen Bestuur. Van 13 tot en met 26 november a.s. zijn de waterschapsverkiezingen. Bijna 640.000 stemgerechtigden in het werkgebied van Vechtstromen ontvangen daarvoor in november een stempakket om in te vullen en terug te sturen.

Vanaf 2014 verzorgt waterschap Vechtstromen het waterbeheer voor de 800.000 inwoners van Noordoost Overijssel, Zuidoost Drenthe en Twente. De naam is afgeleid van de Vecht, de grootste rivier in het beheergebied waar ook de Twentse rivieren Regge en Dinkel in uitmonden. De Regge, de Dinkel en de Vecht vormen samen één logisch en samenhangend systeem. Door de fusie komt het beheer daarvan in één organisatie te liggen. Het kan daarmee beter, effectiever en doelmatiger. Met de fusie wordt een structurele besparing van circa 11 miljoen euro per jaar gerealiseerd. Meer informatie op www.vechtstromen.nl of via twitter op @Vechtstromen.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.