Home / archiefcentraal / kader flash gaat sportief coachen

kader flash gaat sportief coachen

De kaderleden van volleybalvereniging Flash uit Nieuwleusen gaan het traject ‘Sportief Coachen’ volgen.

In december 2012 is het bestuur van de vereniging naar de theatervoorstelling ‘Wel winnen hè’ geweest. Deze voorstelling gaat over het gedrag van bijvoorbeeld ouders en trainers binnen sportverenigingen en daar werden de ogen van de bestuursleden geopend. Mede naar aanleiding van deze voorstelling hebben de bestuursleden een bijeenkomst ‘Sportief Besturen’ van de Nederlandse Volleybalbond gevolgd. Aangezien het bestuur van Flash veel winst ziet in een positieve verenigingscultuur, is er besloten om het traject “Sportief Coachen” aan te bieden aan haar kaderleden zoals trainers, coaches en coördinatoren.

Het traject ‘Sportief Coachen’ heeft als doel de trainers, coaches en begeleiders binnen de vereniging vanuit dezelfde visie te leren coachen en begeleiden. De nadruk ligt daarbij op de sociale en persoonlijke ontwikkeling van sporters.

Trainers/coaches en begeleiders hebben een enorme invloed op het sportklimaat binnen de vereniging. Zeker jeugdtrainers/-coaches zijn voor jeugdige sporters belangrijke rolmodellen. Deze mensen hebben een grote invloed op de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de sporter. Voor een groot deel zijn zij bepalend voor het sportklimaat van een vereniging. Bijna iedereen heeft wel een coach of trainer gehad die een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten, positief of negatief.

Het traject Sportief Coachen – een programma van alle sportbonden en NOC*NSF dat sportief gedrag stimuleert en ongewenst gedrag aanpakt – bestaat uit twee bijeenkomsten voor de kaderleden. De bijeenkomsten worden gekenmerkt door een afwisseling van diverse werkvormen, zoals presenteren, discussiëren, dvd-fragmenten bekijken en groepsopdrachten maken. Inmiddels zijn alle kaderleden van Flash uitgenodigd voor de 2 bijeenkomsten in september.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.