herinrichting danteweg varsenerdijk van start

De werkzaamheden voor de herinrichting van de kruising tussen de Danteweg en de Varsenerdijk gaan maandag 26 augustus van start. De herinrichting van het kruispunt en de Varsenerdijk is onderdeel van het grootschalige project ‘Vecht voor het Centrum’.

De herinrichting is naar verwachting in november dit jaar afgerond. Tijdens de werkzaamheden blijven de Varsenerdijk en de Danteweg toegankelijk voor al het verkeer.

De werkzaamheden starten met het verwijderen van een laag asfalt op het kruispunt. Aansluitend wordt de bocht van de Varsenerdijk naar de Danteweg verbreed door de aanleg van een fietspad, zodat fietsers in de toekomst meer ruimte krijgen. Het deel van de Varsenerdijk dat tussen de Danteweg en de Voormars ligt wordt versmald en verfraaid met groen. Tot slot wordt een deel van de Dikkerstraat verwijderd en een nieuwe aansluiting tussen de Dikkerstraat en Varsenerdijk gerealiseerd.

Varsenerdijk: nieuwe entree centrum

Door de nieuwe inrichting van het kruispunt Danteweg – Varsenerdijk wordt het doorgaande verkeer om het centrum van Ommen geleid via de nieuwe rondweg of de route Slagenweg – Balkerweg. De Varsenerdijk wordt ter hoogte van de brug afgekoppeld van de Coevorderweg en vervolgens afgewaardeerd tot erfontsluitingsweg. De weg wordt ingericht voor langzaam verkeer, met een maximumsnelheid van 50 km per uur. Hierdoor fungeert de Varsenerdijk in de toekomst als groene entree van het centrum van Ommen.

Bereikbaarheid en openbaar vervoer

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, zodat de bereikbaarheid van het centrum voor bewoners, ondernemers en bezoekers gewaarborgd blijft. Tijdens de werkzaamheden wordt de bushalte van buslijn 81 bij de Stadshagen tijdelijk opgeheven. Busreizigers kunnen als alternatief instappen bij de halte aan de Markt of Danteweg. De route van buslijn 31 blijft ongewijzigd en maakt wel gebruik van de halte bij de Stadshagen tijdens de werkzaamheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.