Home / archiefcentraal / herdenking in open lucht bij mooirivier

herdenking in open lucht bij mooirivier

‘Er komt een dag dat het niet meer het eerste is waar je aan denkt als je wakker wordt. Tot die tijd geloof ik dat voor jou’, schrijft Liselot op een kaartje als mijn moeder overleden is. Het overkwam ook haar, vijf jaar geleden: haar lief overleed plots.

Rouwen kost tijd en aandacht. Je denkt dat het gat in je lijf nooit meer zal helen. Je niet meer onbevangen zal genieten. Dat je vooral niet meer weet waarom jij bestaat.

Maar langzaam, ooit, ontdek je oude levenskracht en kun je voorzichtig weer vorm geven aan het leven zonder vervormd te worden door pijn, angst en vervreemding.

‘Hoe dan?’, vraag ik aan Liselot als ik haar spreek. “Je hebt al een goed begin gemaakt. Het afscheid klopte helemaal.’ Ik denk even terug aan de mooie en warme uitvaartweek. Ja, fijn.

‘Nu moet je gaan herdenken’. Ik kijk haar vragend aan. ‘Elk moment dat je aan haar denkt moet je het toelaten. Als je in de gelegenheid bent steek je een kaarsje aan of sluit je even je ogen. Denk aan haar, hou haar bij je’.

Het helpt echt. Herdenken, gedenken, toelaten, niet van weglopen. Soms heel moeilijk en pijnlijk. Soms overkomt het me midden in de winkel, maar ook daar kan ik even stil staan. Dag Mam.

Zondagmiddag 1 september, om 14 uur kun je een dierbare herdenken. Dat gebeurt met muziek en zang in de openlucht, bij MooiRivier in Dalfsen. De toegang is gratis. Meer informatie: 06 517 597 47 of www.gaandeweg.net

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.