gratis entree bij laatste sallandse markt

De laatste Sallandse Markt van deze zomer vindt plaats op 12 augustus van 17 tot 21 uur bij het Streekmuseum in Ommen. Deze markt is gratis toegankelijk.

Er is van alles te doen. Zo is goochelaar Magic John er vanaf 19 uur voor de kinderen en ook is de stichting Space Art aanwezig met een demonstratie vliegeren en een workshop vlieger maken. Ook is de molen te bezichtigen en bij voldoende wind draait deze ook. In de bijenstal staat een open bijenkast waar je de bijen bezig kan zien er waar je uitleg kan krijgen van een imker.

Ook is weer een grote variatie van oude ambachten te zien, waaronder tingieten, houtbewerking, boekbinden, weven, keramiek, snel-tekenen en beeldhouwen. Daarnaast is het museum geopend. Daar is van alles te zien over bijvoorbeeld archeologie, klederdrachten en Kamp Erika. Ook worden er weer pannenkoeken gebakken en is er koffie/thee, cake en ambachtelijke krentenwegge met roomboter.

Bij vertrek mogen kinderen een kleurplaat meenemen van het museum met de molen, die speciaal door een kunstenares/vrijwilligster is gemaakt. Meer informatie op www.museum-ommen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.