fietswrakken weg weesfietsen niet

Ommen gaat vanaf half september de fietswrakken in de stalling bij het treinstation verwijderen. Dat laat het college weten in antwoord op vragen van PvdA-raadslid Gerrit de Jonge. Hij constateerde dat er veel ‘weesfietsen’ bij het station staan en vroeg zich af of die voor het begin van het schooljaar weggehaald konden worden.

Het college wijst erop dat de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) onderscheid maakt tussen ‘weesfietsen’ en ‘fietswrakken’. Voor weesfietsen geldt dat de gemeente plaatsen kan aanwijzen waar het verboden is om fietsen onbeheerd achter te laten, omdat ze voor overlast of gevaar zorgen. Die plaatsen zijn op dit moment niet aangewezen.

Voor fietswrakken, die ‘rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud en in een verwaarloosde toestand verkeren’, geldt iets anders. Die mogen niet in het openbaar achtergelaten worden daarom worden ze ‘medio september / begin oktober’ verwijderd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.