festival de vecht geslaagd en fantastisch

Dat begon al met de Kinderdag op vrijdag. Ruim 90 kinderen deden overdag mee met de workshops onder leiding van Esther van Dorland en Rosemarijn Platenkamp. ’s Avonds stonden alle kinderen stralend op het drijvende podium op de Vecht in de musical ‘Bultje en het Circus’. De musicalcast van de Beerze Bulten heeft er weer een vrolijk en kleurrijk spektakel van gemaakt, waarvan jong en oud genoten, ondanks wat regen.

Vrijdagmiddag werd ook voor het eerst een ondernemersbijeenkomst georganiseerd voor ondernemers uit het hele Vechtdal. Thema van de middag was ‘Ondernemen in het Vechtdal: kansrijk door samenwerking!’ Bij deze eerste keer was de organisatie, bestaande uit Ron Nijhof, Aline Hofstee, Dinand Martens, Frans Heerink en Joke van Davenhorst, uitgegaan van zo’n 40 deelnemers. Dat werden er maar liefst meer dan honderd. En met de sprekers Martin Luinstra en prof. dr. Herman Pleij werd het een interessante en genoegelijke middag, waarop ook de Vriend van Festival de Vecht actie gelanceerd werd. De bijeenkomst werd gevolgd door de officiële opening van het festival, waar ook de kinderen bij betrokken waren. Zij lieten samen met de burgemeester van Ommen en een afgevaardigde van het gemeentebestuur van Dalfsen roze Vechtdal ballonnen op en gaven zo het startsein voor het festival.

Zaterdag lieten de bezoekers van de Watermarkt op de oever van de Vecht zich informeren over alles, dat met water, waterbeheer en de Vecht te maken heeft. Velen maakten gebruik van de speciale rondvaarten in sloepjes over de Vecht met wethouder Ilona Lagas als gids.

‘s Avonds stond het Vecht Concert als hoogtepunt van het festival op het programma. Sfeervol omringt door talloze boten en sloepen en prachtig verlicht, werd vanaf het drijvende podium een weergaloos concert gegeven. Roy Angelo, de Italiaanse bariton, opende verrassend vanaf het platte dak van Hotel de Zon, waarna klassiek pianiste Iris Hond met haar prachtige pianospel alle bezoekers betoverde. De 17-jarige Haris bewees de terechte X Factor winnaar te zijn, die na zijn optreden nog even de tijd nam om met zijn fans op de foto te gaan. In de pauze zorgde de meer dan spectaculaire demonstratie van Flyboard Twente voor veel bewondering en enthousiasme.

Dat enthousiasme werd alleen maar groter bij het spetterende optreden van de drie black diva’s van Charming, Proud & Gorgeous. Bij hun swingende optreden ging het dak eraf! The Beatles Revival sloot het concert vervolgens af met overbekende Beatles songs, die uit volle borst werden meegezongen. Arvin Swarts tekende voor de presentatie, Jan Zandhuis voor het feit dat alles op rolletjes liep. DJ Eric Witteveen zorgde er tijdens de stampvolle afterparty voor, dat de voeten tot in de kleine uurtjes van de vloer gingen. Wat een feest!

Zondagmiddag was het de beurt aan vele lokale en regionale talenten, aangekondigd door Arvin Swarts. Shantykoor de Stuwzangers uit Vilsteren vormden de opening. Daarna was het de beurt aan drie Voice of Ommen winnaressen. Marjolein Schepers, winnaar 2013, had bij de soundcheck ’s morgens de keyboardspeler van de Band of Music Brothers bereid gevonden om haar te begeleiden.

En dat pakte geweldig uit. Lilian Wermink maakte indruk met een Alanis Morrisette song en Jorieke Sterken kwam verrassend als Ciske de Rat op. Musicalster Abke Bruins liet zich begeleiden door de gehele Band of Music Brothers en gaf een sterk staaltje van haar kunnen weg. Ook broer en zus Rico en Aimée Magsino en duo Doret Bakker en Joop Butti oogsten veel bijval. Evenals het optreden van de Band of Music Brothers. Yvette Herbrink zong meesterlijk samen met Erwin Nyhoff enkele songs en het soloptreden van Erwin was ronduit fantastisch. Tot slot kwamen alle artiesten op het podium en werd gezamenlijk ‘With a little help from my friends’ gezongen. Een prachtig einde van een prachtig concert.

‘With a little help from my friends’ kan gezien worden als leidraad van het festival. Zonder de hulp van veel sponsoren en medewerking van vele mensen, bedrijven en artiesten was uitvoering van dit festival niet mogelijk geweest. De organisatie is veel dank verschuldigd aan iedereen die op enigerlei wijze meegeholpen heeft om van deze editie van Festival de Vecht zo’ n enorm succes te maken.

Voor 2015 staat een nieuwe editie van Festival de Vecht op stapel.

Fotograaf Johan Bokma was er zondag opnieuw bij en maakte een fraaie reportage.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.