fakkert gaat op voor molenprijs

Molen de Fakkert dingt mee naar de BankGiro Loterij Molenprijs 2013. De prijs is 90.000 euro en dit geld wil de stichting rond de molen gebruiken om het molenerf te renoveren. Het is een publieksprijs, dus iedereen kan via internet stemmen. Geflankeerd door zijn ‘collega-beroemde-Hoonhorsters’ Ruud Lubbers en Jeroen Krabbé, bracht René Eijkelkamp vrijdagmiddag symbolisch de eerste stem uit.

In het hart van Hoonhorst ligt het bijzondere complex van de Molen van Fakkert. De combinatie van molen, molenaarswoning en uitgebreid molenerf is vrijwel uniek in Nederland. Na de herbouw van de molen is nu het molenerf toe aan een renovatie. Om dit te kunnen realiseren hoopt de molenstichting de Molen van Fakkert het geld van de Molenprijs te kunnen gebruiken. Daarom roepen ze iedereen op om vanaf 1 september te stemmen op de Molen van Fakkert. Alleen het molenproject met de meeste stemmen wint.

Het molenerf vormt samen met de gerestaureerde molen, de molenaarswoning en de omliggende gebouwen het hart van Hoonhorst. De afgelopen jaren is er hard gewerkt om de molen zo mooi mogelijk te maken voor alle bezoekers. Nu moet nog het laatste stukje worden afgebouwd, het molenerf. Samen met de hulp van alle Overijsselaars kan hier de authentieke molenschuur worden gebouwd: een cultureel informatiecentrum en ontmoetingspunt voor bewoners en belangstellenden.

Het erf wordt opgeknapt met een fruitbomentuin met prieeltje en een nieuwe bestrating. Daar kunnen straks diverse activiteiten gehouden worden en kan iedereen genieten van dit unieke stukje cultureel erfgoed. Gesteund door ambassadeurs Ruud Lubbers, Jeroen Krabbé, Jan Fakkert en René Eijkelkamp vraagt de molenstichting om uw stem met het motto: “Help ons om de Molen van Fakkert weer een nieuw erf te geven, zodat u nog meer kunt genieten van ons prachtige dorp Hoonhorst.”

De BankGiro Loterij Molenprijs 2013 is een jaarlijkse publieksprijs, ingesteld door Vereniging De Hollandsche Molen in samenwerking met de BankGiro Loterij. 22 molens deden mee, waarvan er zeven genomineerd zijn. Met de prijs willen de BankGiro Loterij en Vereniging De Hollandsche Molen laten zien dat molens een onmisbaar en belangrijk onderdeel zijn van het Nederlands cultureel erfgoed. De prijs stelt een molen in staat belangrijke aanpassingen of restauraties te verrichten. Vereniging De Hollandsche Molen organiseert ook de BankGiro Loterij Molendagen en ontving hiervoor een bijdrage van 1 miljoen euro van de loterij.

Via www.molenprijs.nl kan het publiek van 1 september tot 1 oktober stemmen. Elke stem levert 1 euro op voor het project naar keuze. Op 3 oktober wordt bekend gemaakt welk molenproject de meeste stemmen heeft gekregen en de BankGiro Loterij Molenprijs 2013 met de hoofdprijs van 90.000 euro gewonnen heeft. De zes overige projecten krijgen het aantal verzamelende stemmen in euro’s uitgekeerd. Onder de stemmers wordt een molenweekend voor acht personen verloot.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.