dalfsen heeft regels bestemmingsplan op orde

Dalfsen heeft de regels rond de bestemmingsplannen op orde. Daarmee voldoet de gemeente aan de wettelijke verplichting om alle bestemmingsplannen geactualiseerd en gedigitaliseerd te hebben.

Dalfsen heeft alle procedures afgerond en het college is daarmee zeer content. Wethouder Klaas Agricola: “We hebben hard gewerkt om de wettelijke termijn te halen. Een compliment voor de ambtelijke organisatie is hier op zijn plaats, want het was een behoorlijke klus.”

Het actualiseren en digitaliseren van bestemmingsplannen heeft veel voordelen. Zo beschikt de gemeente over actuele en digitale ruimtelijke plannen. Met een totaal van acht bestemmingsplannen is het aantal beheersbaar en overzichtelijk. Dit aantal wordt in de toekomst misschien nog teruggebracht tot 1 plan voor alle kernen en 1 plan voor het buitengebied.

Voor de actualisatie was sprake van 145 bestemmingsplannen Plannen met allemaal verschillende regels en gemaakt door verschillende stedenbouwkundige bureaus of door de gemeente zelf. Nu is er eenduidigheid in planopzet zowel wat betreft toelichting, planregels als plankaart. De ruimtelijke plannen zijn goed te raadplegen, zowel voor intern gebruik als externe belangstellenden. Daarnaast kan er efficiënter gewerkt worden en is het gevaar van misverstanden bij de raadpleging van ruimtelijke plannen aanzienlijk teruggebracht door de eenduidige informatie. Inwoners kunnen nu sneller gevraagde informatie krijgen. Inwoners kunnen ook zelf via internet (www.ruimtelijkeplannen.nl) ruimtelijke plannen inzien en gegevens downloaden.

De actualisering en digitalisering van bestemmingsplannen is met de vaststelling door de raad in juni 2013

van het bestemmingsplan recreatieterreinen en –woningen nu volledig en voor de wettelijke termijn van 1

juli afgerond. Het totale project heeft bijna 10 jaar geduurd.

Door de digitalisering blijft de gemeente nu ook een overzichtelijk beeld houden van alle ruimtelijke procedures die plaatsvinden binnen de wettelijke herzieningstermijn van 10 jaar. Het is wel belangrijk om een goede planning te hebben van de ruimtelijke plannen die moeten worden geactualiseerd. Deze planning is nu al gemaakt tot en met het jaar 2023.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.