Home / archiefcentraal / column ko scheele het gaat niet vanzelf

column ko scheele het gaat niet vanzelf

De ateliers in het Vechtdal lieten weer een keur aan fraaie kunst zien. Ik bezocht er zaterdag een aantal. Eén van hen had een bijzonder motto: “genieten van je mislukkingen”. Monique Meijer uit Witharen maakt Raku-gestookt keramiek. Raku komt uit Japan en daar geldt dat je ‘geniet van je mislukkingen’, waardoor je dieper gaat beseffen dat zaken niet vanzelf gaan. Je leert ervan, om daarna des te meer te genieten van datgene wat wel lukt. Juist bij kwetsbare keramiek kan snel iets fout gaan. Als je er zo over nadenkt is het een diepzinnig motto.

Het lijkt allemaal vanzelf te gaan. Het Vechtdal biedt mooie kunst, te meer als je weet wat daar voor nodig was. De kunstenaar George Heidweiller zei het zo: “Kunst is 99% transpiratie en 1% inspiratie” en zo is het ook. En om het maar eens oneerbiedig te zeggen: de productie in Ommen en omgeving liegt er niet om! Wat opvalt, is niet alleen de hoeveelheid en de klasse van de kunst in ons gebied, maar ook de verscheidenheid ervan: schilderijen, zeefdrukken, foto’s, keramiek, textiel. Echt voor ieder wat wils.

Het lijkt allemaal vanzelf te gaan. Zaterdag vierde het Ommer bouwbedrijf OCB haar 50-jarig bestaan.

Een mooi jubileum van een Ommer familiebedrijf.

Natuurlijk kent ook een bouwbedrijf zijn feilen en problemen, zeker in deze moeilijke tijd. “Tegenslag staalt” luidt het gezegde, letterlijk en figuurlijk voor een bouwbedrijf. Je leert ervan. Niet voor niets kent ook OCB haar leer-werktrajecten. In een tijd van hoge werkloosheid is dat van dubbele waarde. En als je dan de powerpoint ziet van de prestaties, die soms ook tegen de stroom in zijn gerealiseerd, dan begrijp je iets van de trots van pa en zoon Boessenkool. De tekeningen van het nieuwste project, de huurwoningen aan de Ommeresstraat hingen er al. Ook dat gaat niet vanzelf…….

Het lijkt allemaal vanzelf te gaan. Ik ben nu ruim drie jaar wethouder in Ommen. Natuurlijk kent ook de politiek haar feilen en problemen, zeker in deze moeilijke tijd. En bij openbare beslissingen is dat ook snel zichtbaar. Ook hier geldt: “Tegenslag staalt”, je leert ervan. Maar als ik zie wat deze gemeente en haar gemeenteraad de afgelopen jaren heeft gepresteerd…….. Hoewel ik de beoordeling daarvan graag aan u over laat!

Ko Scheele, k.scheele@ommen.nl

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.