Home / archiefcentraal / clinics oranjeloop wegens succes vervolgd

clinics oranjeloop wegens succes vervolgd

De drie clinics die Bos Bedden Loopgroep AG ’85 organiseerde als voorbereiding op de Oranjeloop van 6 september, waren een groot succes.

Drie maandagen achter elkaar stond de clubtraining in Nieuwleusen in het teken van de Oranjeloop-clinics. Tijdens de eerste clinic werd er vooral veel aandacht geschonken aan de warming-up, de looptechniek en oefeningen voor een betere rompstabiliteit. De tweede clinic legde de nadruk op tempoloopjes en de laatste clinic stond in het teken van een 3 km testloop langs het Westeinde.

Alle deelnemers waren razend enthousiast en velen hebben zich inmiddels al ingeschreven voor de Oranjeloop waarbij men kan kiezen uit de afstanden 5 km en 10 km. Ook zijn veel deelnemers inmiddels lid geworden van AG ’85.

Op de drie maandagen voorafgaand aan de Oranjeloop, 19 augustus, 26 augustus en 2 september, worden er nogmaals clinics georganiseerd voor deelnemers aan de 5 en 10 km. Dan zal ondermeer het parcours van de Oranjeloop verkend worden. Deelname aan deze clinics is gratis. De clinics starten steeds om 19.45 uur bij de Ontmoetingskerk, Burg. Backxlaan 269 te Nieuwleusen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Voor de jeugd zijn er bij de Oranjeloop afstanden van 1 en 2 mijl (respectievelijk 1,6 en 3,2 km). Op maandag 26, dinsdag 27 en woensdagmorgen 28 augustus worden er clinics georganiseerd voor leerlingen van de basisscholen in Nieuwleusen en op woensdagmorgen 4 september voor de leerlingen van het Agnieten College. Deze clinics zullen plaatsvinden op het voetbalveld van S.V. Nieuwleusen.

Vorig jaar namen ruim 250 deelnemers deel aan de eerste editie van de Oranjeloop. Meer informatie over de Oranjeloop staat op de website van Bos Bedden Loopgroep AG ’85, www.ag85.nl. Hier kan men zich ook alvast inschrijven.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.