Home / archiefcentraal / brandweer redt kalveren uit mestkelder

brandweer redt kalveren uit mestkelder

Bij een boerderij aan de Koelmanstraat in Hoonhorst kwamen in de nacht van maandag op dinsdag ongeveer twintig kalveren in een mestkelder terecht. De brandweer en de buurman kwamen eraan te pas om de dieren te redden.

De reddingsoperatie begon iets voor middernacht. Omdat het om een flink aantal dieren ging, werden brandweercollega’s uit Heino en een takelwagen opgeroepen en ook buurman van Lenthe kwam te hulp met een minikraan. De operatie werd bemoeilijkt vanwege de aanwezigheid van waterstofsulfide in mest, dat gevaarlijk is bij langdurige blootstelling. De dieren werden uiteindelijk gered en zijn ongedeerd gebleven.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.