Home / archiefcentraal / blaasorkesten sluiten bissingh muzikaal af

blaasorkesten sluiten bissingh muzikaal af

Twee dagen lang is de binnenstad van Ommen het domein van blaasorkesten uit heel Nederland. De podia staan op het Kerkplein, de Markt, bij de Burggraaf en de Varsenerpoort en in totaal maken 24 blaasorkesten – op beide dagen twaalf – hun opwachting. Tussen 13.00 en 17.30 uur vermaken zij het publiek met hun vrolijke muziek. De opening is op beide dagen op de Markt, evenals de finale om 18 uur, waarbij de publieksjury een winnaar bepaalt. “De jury let op een aantal zaken, zoals de interactie met het publiek, de algehele indruk, de muzikaliteit en de mate van entertainment,” vertelt Wieland.

Het laagdrempelige karakter is volgens de beide dames één van de sterke punten van het OBBF. “Niets moet, alles mag,” zeggen de twee in koor. “Het publiek in Ommen doet over het algemeen erg leuk mee en is ook bereid om in de polonaise te gaan. Dat is ook voor de muzikanten erg leuk.”

De beide dames maken al jaren deel uit van het Flater Pret Orkest. Voor hen is het OBBF elk jaar dan ook een leuke ‘thuiswedstrijd’. “Het leuke aan het spelen in een blaasorkest is dat je altijd voor een feestje zorgt,” vertelt Veneman. “Het is gezellig om met elkaar muziek te maken. Eén van de sterke punten van het Flater Pret Orkest is volgens mij onze interactie met het publiek. We kunnen heel goed inspelen op wat de mensen willen. Daarnaast kunnen we goed uit het hoofd spelen en hebben we een uitgebreid repertoire. Van langzame muziek tot feestmuziek en van oude Hollandse krakers tot de hits van nu.”

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.