Home / archiefcentraal / benefietconcert voor kinderkamp vechtgenotenhuis

benefietconcert voor kinderkamp vechtgenotenhuis

Op het Kerkplein in Ommen staat woensdagavond 21 augustus vanaf 20 uur het jaarlijkse Hans Mulder Benefietconcert op het programma.

Voorafgaand aan het concert staat de middag tussen 14 uur tot 17 uur in het teken van het kind. Dit gebeurt met onder meer springkussens, kleuren en muzikale medewerking van Radio Vechtdal FM.

Het Hans Mulder benefietconcert is een aantal jaar geleden bedacht door de inmiddels overleden Hans Mulder, de oude eigenaar van Café de Herberg. Dit bleek een succes en sindsdien is het concert een traditie in Ommen. Jaarlijks staat er een goed doel centraal. Dit jaar zou dat de Stichting Chayenna in Ommen zijn.

Chayenna van Dijk geboren 23 april 2010, Chayenna had neuroblastoom, een vorm van kinderkanker, en om haar een zo goed mogelijk behandeling te geven zou ze mogelijk voor een halfjaar naar Amerika moeten. Daar was behoorlijk wat geld voor nodig.

De reis naar Amerika was al gepland. Er was al bijna 50.000 euro opgehaald met onder meer een benefietmarkt, een motorrit en verschillende sponsoracties. Helaas overleed Chayenna op woensdag 17 juli op driejarige leeftijd. Het geld komt nu ten goede aan lotgenoten van Chayenna. De organisatie wil tijdens dit concert stil staan bij het overlijden van Chayenna. Rond de klok van 22 uur speelt pianist en organist William Kamsteeg drie nummers ter nagedachtenis aan Chayenna van Dijk.

De opbrengst van het Hans Mulder Benefietconcert gaat nu niet naar de Stichting Chayenna maar de organisatoren hebben besloten het geld te schenken aan het te organiseren Kinderkamp van het Vechtgenotenhuis in Ommen.

Het geld van het benefietconcert is voor de aankoop van materialen voor onder meer de jongeren- en kidzclub van het Vechtgenotenhuis. De reden daarvoor is dat dit een beetje in het verlengde zit van de ziekte van Chayenna.

Van vrijdagavond 20 september tot en met zondagmiddag 22 september staat het op en in de nabije omgeving van landgoed De Stekkenkamp, waar het Vechtgenotenhuis is, bol van de activiteiten. Er is een programma voor kinderen van 8 tot 12 jaar en een programma voor jongeren van 13 tot 18 jaar die zelf of in hun naaste omgeving te maken hebben of gehad hebben met kanker.

Wil jij ook nog meedoen: het inschrijfformulier is op te vragen bij het Vechtgenotenhuis, Beerzerweg 5d, 0639032263, vechtgenotenkinderkamp@gmail.com of vechtgenoten@live.nl

Meer informatie kunt u vinden op www.vechtgenoten.nl

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.