zwem in gecontroleerd water

Vanwege het warme weer zoeken veel mensen verkoeling in één van de officieel aangewezen zwemplassen in het gebied van het Waterschap Groot Salland. Het zwemwater in deze plassen is tot nu toe van goede kwaliteit. Er kan zonder problemen in gezwommen worden. Een actueel overzicht van de officiële zwemwaterlocaties vindt u op de website www.zwemwater.nl

Groot Salland onderzoekt in de zomermaanden (1 mei tot 1 oktober) minimaal iedere twee weken de waterkwaliteit van zwemplassen. Dit zijn zwemwateren die de provincie heeft aangewezen als officiële open zwemwateren. De waterkwaliteit hiervan moet voldoen aan wettelijke normen. Zo wordt er onder meer gelet op troebelheid, geur, kleur, zuurstof en zuurgraad.

Ook is het belangrijk dat er geen verontreiniging met olie, vuil of ongewenste bacteriën voorkomt en wordt nauwlettend de aanwezigheid van blauwalgen in de gaten gehouden. Voorafgaand aan het zomerseizoen verricht het waterschap een nulmeting in april.

De resultaten van de zwemwatercontroles worden gepubliceerd op de landelijke website www.zwemwater.nl Mochten er in de tussenliggende tijd van de tweewekelijkse wateronderzoeken nieuwe situaties ontstaan, waardoor een negatief zwemadvies ontstaat, dan wordt de site á la minute bijgewerkt. Dit kan bijvoorbeeld aan de orde zijn in gevallen van blauwalg.

Het waterschap adviseert alleen in die wateren te zwemmen die door de provincie zijn aangewezen als officiële open zwemwateren. In het gebied van het Waterschap Groot Salland zijn dit de Wythmenerplas, de Agnietenplas en de Milligerplas in Zwolle, De Zwarte Dennen in IJhorst, Heidepark in Lemelerveld, het Summercamp in Heino, de zwemplas op camping Heino, de zwemvijver op bungalowpark Reggewold, de zwemplassen op camping Hellendoorn, de zwemplas bij camping Roggebotsluis en kolkbad De Lange Kolk in Den Nul. Voor vragen, klachten of informatie kan contact worden opgenomen met het waterschap.

Spring niet van bruggen

Zwemmen blijft altijd op eigen risico. Hoewel het ieders eigen verantwoordelijkheid is, raad het waterschap aan niet van bruggen te springen. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden.

Voor vragen, klachten of informatie kan contact worden opgenomen met het waterschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.