Home / archiefcentraal / zeer ernstig ongeval op n377

zeer ernstig ongeval op n377

Op de N377 tussen Nieuwleusen en Balkbrug is woensdag aan het einde van de middag een zeer ernstig ongeluk gebeurd. Een personenauto knalde frontaal tegen een met passagiers gevulde touringcar. De automobilist raakte ernstig gewond, in de touringcar vielen volgens de politie drie gewonden.

Omstanders verklaren dat de auto zich op de verkeerde weghelft begaf vlak voor het ongeluk gebeurde. De automobilist is door de brandweer uit zijn auto geknipt en in zorgelijke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Een traumahelikopter kwam ter plaatse, de trauma-arts ging vervolgens met de gewonde automobilist mee in de ambulance. De touringcar raakte na het ongeval een boom, die door de klap dwars doormidden brak.

De passagiers van de touringcar worden in de tuin van een omwonende opgevangen. In de bus zaten mensen die net een dagje naar Giethoorn waren geweest. “Wat zijn we geschrokken,” verklaarde één van hen. “Het waren twee enorme klappen. Eerst tegen de auto en vervolgens tegen de boom.” In tegenstelling tot wat de politie vertelde, waren er volgens hem geen gewonden in de bus. “Er zaten 49 mensen in en niemand is gewond geraakt. Dat is echt een wonder.”

Door het ongeluk is de N377 afgesloten. Passerend verkeer wordt over de parallelweg geleid.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.