Home / archiefcentraal / werk aan de brug bloemetjes in bloei

werk aan de brug bloemetjes in bloei

Na de storm van kritiek die volgde op de heropening van de Hessel Mulertbrug in Ommen, wordt er hard gewerkt om de aanpassingen te realiseren.

Zo moeten onder meer de fietspaden beter aansluiten op de verkeersituatie. Aan de noordkant van de brug worden daarom een aantal aanpassingen gedaan. Zo moet het fietsverkeer ter hoogte van de Brugstraat door middel van suggestiestroken naar het huidige trottoir aan de zuidzijde worden geleid. De stoep wordt daarom opgedeeld in een voetgangersgedeelte en een fietspad. Dit fietspad moet aansluiten op het fietspad over de Hessel Mulertbrug. Daarnaast moet er bij de Varsenerdijk en de Julianastraat fietsoversteken gerealiseerd worden. Bij deze nieuwe oversteken moet het fietsverkeer voorrang verlenen aan het gemotoriseerd verkeer.

Door deze aanpassingen moeten de weggebruikers weer meer overzicht krijgen zodat ze weten welk rijgedrag er van hen wordt verwacht. Tevens moet de nieuwe situatie er toe leiden dat er een betere verkeersdoorstoom ontstaat.

De aanpassingen moeten nog deze week afgerond worden. Voor de operatie is 80.000 euro uitgetrokken. Dit bedrag komt uit de beschikbare middelen voor de Integrale Reconstructie Ommen Zuid.

Ondertussen heeft het verkeer dat de brug passeert wel wat te kijken, want de bloemetjes in de perken staan prachtig in bloei.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.