Home / archiefcentraal / vijftal gepakt voor geweld tegen agenten

vijftal gepakt voor geweld tegen agenten

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Thomas A Kempislaan in Dalfsen vijf personen aangehouden voor verzet bij een aanhouding, het beledigen van agenten en het gebruiken van geweld richting een agent.

De politie had ’s nachts meerdere klachten ontvangen van geluidsoverlast door een groep op een grasveld aan de Thomas A Kempislaan. De groep draaide luide muziek en was onder invloed. Na aanspreken door de politie stopte de overlast voor enige tijd. Rond 02.00 uur ontving de politie echter opnieuw klachten over de groep waarop agenten ter plaatsen gingen.

Op het moment dat de groep wordt aangesproken reageren zij direct erg agressief en uiten ze beledigingen richten de agenten. Ook na meerdere waarschuwingen blijft de groep doorgaan met hun gedrag waarop wordt besloten een 21-jarige Rotterdamse aan te houden voor belediging.

Op dat moment gaan zowel de vrouw als vier mannen uit de groep, vol in verzet tegen de aanhouding en loopt de situatie uit de hand. Eén van de mannen, een 23-jarige Dalfsenaar, slaat hierbij een agent op het hoofd.

De assistentie van andere politieagenten wordt gevraagd en na inzet van een politiehond en pepperspray worden uiteindelijk vijf personen aangehouden. De 21-jarige Rotterdamse en vier mannen van 21, 23 (2x) en 26 jaar uit Dalfsen zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verder onderzoek zijn ingesloten. Bij de fouillering van de 23-jarige Dalfsenaar die de agent sloeg, werd een mes aangetroffen. Deze is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.