Home / archiefcentraal / varkenslessen voor kinderen uit lemele

varkenslessen voor kinderen uit lemele

Leerlingen van groep 3, 4 en 5 van de Ichthusschool hebben op woensdag 26 juni varkenslessen gevolgd in Lemele. De kinderen konden met eigen ogen zien hoe zeugen en biggen leven en hoe er voor hen wordt gezorgd.

De lessen werden verzorgd door Erik en Monique Visscher, die een varkenshouderij in Hellendoorn hebben. De lessen werden gegeven in de zichtstal van Aan ’t Zandeinde Kijk Doe en Zorgboerderij in Lemele. Het echtpaar heeft de lessen gegeven, omdat de afstand tussen het stuk vlees op je bord en varkens in de stal voor veel kinderen en volwassenen groot is.

De kinderen konden veilig vanuit de grote vensters de verschillende onderdelen van de varkenshouderij bekijken. Na de lessen was het tijd om biggen te knuffelen en zelf te ervaren hoe de dieren zich voelen en gedragen. De kinderen mochten de grotere varkens eikeltjes voeren.

Ook andere scholen zijn welkom op Aan ’t Zandeinde. Kijk voor meer informatie op www.zandeinde.nl

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.