Home / archiefcentraal / tunnelplan in balkbrug gepresenteerd

tunnelplan in balkbrug gepresenteerd

Waar de provinciale weg het dorp nu nog in tweeën verdeeld, gaat de N377 onder de kruising van de Ommerweg en de Meppelerweg door. De stoplichten verdwijnen, er komen meer parkeerplaatsen en het geheel blijft binnen de huidige breedte van de weg. Ook wordt het geheel ‘mooi aangekleed’. De werkzaamheden moeten in het voorjaar van 2014 beginnen en een jaar later afgerond zijn. Voor het plan is 5,9 miljoen euro beschikbaar, waarvan de gemeente Hardenberg 1 miljoen voor haar rekening neemt.

De VVD Overijssel claimt ondertussen het politieke succes van de aanleg van de tunnel. Fractievoorzitter in de Provinciale Staten Herman Pieper bracht vorig jaar bij de behandeling van het N377-plan in een motie het tunnelplan in. “We zijn voor het verbeteren van de bereikbaarheid in de provincie”, zegt mobiliteitswoordvoerder in de VVD-Statenfractie Monique van Haaf. “We kijken daarbij altijd naar de belangen van weggebruikers en omwonenden. De plannen voor de onderdoorgang bij Balkbrug zijn daar een mooi voorbeeld van. Ze kwamen tot stand na uitgebreid overleg met belanghebbenden, waarbij we goed hebben geluisterd. Natuurlijk is niet altijd alles mogelijk wat wenselijk is, maar we kunnen tevreden zijn over het behaalde resultaat.”

Lees ook

ChristenUnie Ommen presenteert verkiezingsprogramma

OMMEN – De ChristenUnie Ommen heeft het verkiezingsprogramma ‘Samen recht doen in Ommen’ gepresenteerd. Als …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.