Home / archiefcentraal / truckers uit vechtdal genieten op truckstar

truckers uit vechtdal genieten op truckstar

Zondagavond was het een ware colonne van vrachtwagens op de terugweg uit Assen. Overal langs de A28 hordes mensen om de vaak luid toeterende chauffeurs met hun prachtige trucks te bekijken.

Op het truckstar festival hadden de trucks veel bekijks. Prachtig beschilderde trucks met opleggers, maar ook de gewone trucker met zijn asfaltrocker waren er te bezichtigen. De oldtimers en de Amerikaanse trucks stonden langs een fraai parcours opgesteld. Alle vormen van transport per vrachtwagen konden bekeken worden.

Met het prachtige weer waren ook veel opleggers voorzien van een zwembad waarin het even heerlijk afkoelen was. De muziek ontbrak ook niet in de opleggers, evenals de barbecue. De chauffeurs komen vooral om de sfeer en gezelligheid, velen komen niet eens van het circuit af om de nevenactiviteiten te bekijken. Het eigen feestje met bevriende chauffeurs bij de truck is een festival op zich. “Gezellig onder het genot van een hapje en drankje bijkletsen met collega’s” dat is belangrijk aldus veel truckers.

Op het middenterrein stonden de mooiste trucks van 2013 opgesteld en kon men deelnemen aan diverse activiteiten. Onder de 2200 trucks waren er ook weer een aantal uit het Vechtdal en omgeving.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.