sportverenigingen aan het woord vv lemelerveld

Het Vechtdal kent een groot aantal sportverenigingen. In deze rubriek ‘Sportverenigingen aan het woord’ presenteren ze zichzelf en blikken ze vooruit op het nieuwe seizoen. Vandaag: Voetbalvereniging Lemelerveld.

Het hoogste keurkorps van VV Lemelerveld keert dit jaar terug in de derde klasse na een mooi kampioensjaar. De Lemelervelders waren heer en meester in de vierde klasse en lieten zien daar niet te horen. Met de nieuwe trainer Edwin Duim die vorig jaar bij de club kwam was dat het begin van een succesvolle samenwerking.

Duim hoopt met Lemelerveld dan ook uit te kunnen groeien tot een keurige tweedeklasser. Het moge duidelijk zijn, ook de derde klasse is niet het plafond van Lemelerveld als het aan Edwin Duim ligt. De kracht van de selectie ligt hem dan ook in de mix tussen jong en oud. Zo kan Duim putten uit oudere jongens als aanvoerder Jeroen van den Berg en Rob Grefelman, maar zitten daaronder weer talentvolle voetballers van rond de 20 zoals doelman Rik Ramaker en Thijs Kemperman.

Daarnaast wordt de selectie uitgebreid met vier nieuwkomers. Mart Cents komt over van het 2e elftal en Joey Nijenkamp, Twan Schokker en Wesley Vlierman komen over uit de A1. Daar tegenover staat wel dat Tom Eilert in een lager elftal gaat spelen. Er zijn weer nieuwe talenten toegevoegd aan de jonge ploeg van Edwin Duim. De gemiddelde leeftijd van de ploeg komt zo uit op 22 jaar.

Lemelerveld keert na een jaar dus weer terug in de derde klasse door op overtuigende wijze het kampioenschap binnen te halen in de vierde klasse. Ploegen als Colmschate en IJsselstreek werden op tientallen punten achterstand gehouden. Komend seizoen komt Lemelerveld echter een aantal onbekende ploegen tegen. Vaassen, AZC, Heerde en Eerbeekse Boys zijn slechts een greep uit die namen. Dat zijn ploegen waarvan nog weinig bekend is.

Naast de paar onbekende ploegen wacht er voor Lemelerveld ook een derby. Heeten is namelijk ook ingedeeld in de 3e klasse B en dat is een tegenstander waarmee Lemelerveld al verscheidende jaren spart. Ook krijgt Lemelerveld opnieuw te maken met Colmschate ’33, de nummer twee van het afgelopen seizoen. Wil Lemelerveld verder reiken dan de derde klasse dan is het aangewezen op zichzelf. Er is genoeg talent, maar het blijft altijd de vraag of de mix van vorig seizoen net zo’n goed team kan zijn in de derde klasse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.