sportverenigingen aan het woord vv hoonhorst

Het Vechtdal kent een groot aantal sportverenigingen. In deze rubriek ‘Sportverenigingen aan het woord’ presenteren ze zichzelf en blikken ze vooruit op het nieuwe seizoen. Vandaag: VV Hoonhorst.

Voor het eerst in elf jaar speelt het eerste elftal van Voetbalvereniging Hoonhorst komend seizoen weer in de vierde klasse. “Vorig seizoen promoveerden we via de nacompetitie naar de deze klasse en dat was een prima prestatie voor een club als Hoonhorst,” vertelt hoofdtrainer Bert Spies.

De selectie van de Hoonhorsters is vrijwel intact gebleven. Niemand vertrok en Tijmen Bovenmars komt over vanuit de A-jeugd. “Ik weet uit ervaring dat het verschil tussen de vierde en vijfde klasse behoorlijk groot is. Gezien de versterkte promotie van afgelopen seizoen zijn er nu wel meer ploegen die kwalitatief gelijkwaardig zijn. We willen ons minimaal handhaven in 4H en met deze jonge ploeg doorgroeien naar een hoger niveau, ook binnen de vierde klasse. We kijken dus wat verder dan alleen komend seizoen. Persoonlijk zou ik het al een heel mooi resultaat vinden als we boven de 10e plek kunnen eindigen.”

Bij Hoonhorst zijn dit jaar niet alleen de prestaties binnen de lijnen van belang, ook de accommodatie zal de nodige aandacht vragen. Die wordt binnenkort afgebroken en vervolgens ingepast in het nieuwe Kulturhus. “Dat zal het komende seizoen de nodige improvisatie van de vereniging maar ook van bezoekende verenigingen vragen,” aldus Spies. “Maar het uiteindelijke doel is de realisatie van een mooie nieuwe accommodatie en dat heeft iedereen er graag voor over.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.