sportverenigingen aan het woord svn

Het Vechtdal kent een groot aantal sportverenigingen. In deze rubriek ‘Sportverenigingen aan het woord’ presenteren ze zichzelf en blikken ze vooruit op het nieuwe seizoen. Vandaag: Schietsportvereniging Nieuwleusen.

Schietsport Vereniging Nieuwleusen is opgericht op 24 februari 1964. Destijds werd nog geschoten op losse banen, die opgezet werden in een zaal van het toenmalige Hotel ‘De Viersprong’. Sinds eind jaren ’70 hebben we een eigen accommodatie: ‘de Lindenhof’ aan het Oosteinde op nummer 49, de voormalige Wilhelminaschool, waarbij een gezellige kantine met bar hoort.

Het doel van onze sportvereniging is het luchtgeweer/-pistool schieten in wedstrijdverband en in de recreatieve sfeer te stimuleren. De vereniging is uitgegroeid tot een volwaardige sportclub met de mogelijkheid om te trainen op topsportniveau, op onze nationaal goedgekeurde banen van 10 meter lengte. Het zijn er zestien.

Het lidmaatschap kan men aanvragen vanaf 14 jarige leeftijd als junior- en vanaf 21 jaar als seniorlid. Dat geldt voor zowel dames als heren. Iedereen mag gratis twee maanden ‘proefschieten’, en krijgt dan op verzoek een inschrijfformulier, waarna het bestuur binnen veertien dagen beslist over het al dan niet accepteren van de inschrijving.

De vaste clubavond in op maandag vanaf ongeveer 19.30 uur. De vereniging heeft enkele luchtgeweren en -pistolen alsmede enkele kruisbogen ter beschikking, die kosteloos kunnen worden gebruikt evenals de kaarten.

De schietsport Vereniging “Nieuwleusen” is wijd en zijd bekend en beducht onder de schutters. Dat komt, getuige de gevulde bekerkast, niet in de laatste plaats door een groot aantal kwalitatief goede wedstrijdschietende leden, die onder begeleiding staan van onze trainers en begeleiders.

Op dit moment zijn er enkele schutters volop in de training voor de Nederlandse Kampioenschappen die worden gehouden van 30 augustus tot en met 1 september op het Nationaal sportcentrum Papendal in Arnhem.

Met de schietclub uit Kronberg in Duitsland worden al jaren uitwisselingen gehouden. Om de twee jaar gaat een delegatie voor enkele dagen naar Duitsland en komen de Duitse schutters naar Nieuwleusen. Voor uitgebreide informatie kunt u ook kijken op onze internetsite www.schietsportnieuwleusen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.