sportverenigingen aan het woord boule 88

Het Vechtdal kent een groot aantal sportverenigingen. In deze rubriek ‘Sportverenigingen aan het woord’ presenteren ze zichzelf en blikken ze vooruit op het nieuwe seizoen. Vandaag: Boule ’88.

“Jeu de boules is een fantastisch tijdverdrijf, wat niet beperkt hoeft te worden tot de vakantie of de camping. Het is een sport voor alle leeftijden, zowel voor dames alsook voor de heren. Zelfs voor mensen met een lichte handicap is deze sport goed te doen. Deze sport is een ideaal tegenwicht tegen de dagelijkse beslommeringen. Het hele jaar door lekker bewegen in de buitenlucht.

Bij Jeu-de-Boules-Vereniging “Boule’88” Dalfsen is het al vanaf 1988 mogelijk het ultieme vakantiegevoel dichtbij de deur te beleven. We hebben daarvoor een hele mooie baan aan de Bruinleeuwstraat.

“Boule’88” is geen lid van de Nederlandse Jeu-de-Boules-Bond (NJJB), maar er wordt wel volgens de internationale regels van de pétanquesport gespeeld.

Voor wie iets meer uitdaging in deze sport zoekt, is er de mogelijkheid om aan diverse wedstrijden mee te doen. Behalve 4 interne toernooien wordt er ook in de regio gespeeld. Jaarlijks doen we mee aan de “RegioCupCompetitie”, voor niet bij de bond aangesloten verenigingen.

In maart vond er een bestuurswisseling plaats binnen de vereniging. Jo Bruggeman maakte, na 25 jaar, plaats voor Jan van der Luit als voorzitter. Gerrit van der Kolk heeft het secretariaat overgedragen aan Ria Visser, Gerrit blijft wel in het bestuur als algemeen bestuurslid.

In verband met het “Waterfont” in Dalfsen, moet de jeu-de-boules-baan plaats maken voor parkeerplaatsen. Daarover vindt op dit moment overleg plaats tussen een zogeheten bouwcommissie van “Boule’88” en de betrokken mensen van het bouwteam “Waterfont”.

Op dit moment heeft de vereniging geen eigen onderkomen. Het jubileumfeest is gevierd vanuit de Westermolen. Ook voor het “Dorpentoernooi”, waarvoor de omliggende dorpen, Lemelerveld en Oudleusen, uitgenodigd worden, zullen we gebruik maken deze mooie locatie.

Wij hebben boules in voorraad, dus kom gerust eens met ons meespelen. Er kan op vrijdagavond gratis meegespeeld worden om het spel uit te proberen. Daarna ontvangt u van ons uitleg over de eventueel aan te schaffen materialen.

Wilt u met een groep van familie, collega’s of vrienden een jeu-de-boules-toernooi spelen? Wij hebben boules te huur, eventueel met begeleiding.

Hebt u vragen over de vereniging of het spel? Bel of mail naar het secretariaat via 038 4654655 of boule88@kpnmail.nl.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.