sloot dalfsen noord weer schoon

De sloot Dalfsen-Noord is weer volledig schoon. Vorige week werd geconstateerd dat het water door rioolwater was vervuild. Het Waterschap Groot Salland en de gemeente Dalfsen dachten enkele dagen nodig te hebben voor deze schoonmaakklus. Door inzet van extra materieel en langer door te werken was de klus in anderhalve dag geklaard.

Door een storing in een rioolgemaal kwam vorige week ongezuiverd afvalwater uit het riool in een sloot terecht tussen de Vossersteeg en de Hessenweg (N340) bij Dalfsen-Noord. Om de sloot grondig schoon te maken werkten het waterschap en de gemeente nauw samen. Met het slaan van kleine damwanden werd de sloot over een lengte van twee kilometer in zes vlakken verdeeld en leeggepompt. Vervolgens is het vervuilde water afgevoerd naar de rioolwaterzuivering Dalfsen aan de Ruitenborghweg. Ook de waterbodem is schoongemaakt. Met baggerwerk is de sliblaag verwijderd.

Om verspreiding van het vervuilde water te voorkomen, stond in eerste instantie een stuw bij de Hessenweg omhoog. Daarmee werd de sloot afgedamd en kon de vervuiling worden geïsoleerd.

Er is geen sprake van vissterfte geweest. Wel was er stankoverlast in de nabije omgeving, mede door het warme weer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.