scootmobieltrainingsdag in ommen

Speciaal voor scootmobielbezitters is op 12 september in Ommen een scootmobieltrainingsdag. Deze trainingsdag is bedoeld om scootmobielbezitters veiliger en met meer plezier aan het verkeer te laten deelnemen. Aanmelden voor de trainingsdag is vanaf nu mogelijk.

De scootmobiel is een vertrouwde verschijning geworden in het verkeer. Deelname aan het verkeer met een scootmobiel blijkt echter voor sommige scootmobielbezitters een hele uitdaging. Door leeftijd, het gebruik van medicijnen of door ziekte kunnen het verkeersoverzicht en het reactievermogen achteruitgaan.

Bovendien heeft een deel van de ouderen nooit een rijbewijs gehaald en dus geen referentiekader. Ook de kennis van verkeersregels is vaak onvoldoende. Het gevolg is dat sommige scootmobielbezitters zich onzeker voelen in het voor hen nieuwe voertuig.

Om scootmobielbezitters veiliger en met meer plezier aan het verkeer te laten deelnemen, organiseert de gemeente Ommen in samenwerking met het Regionaal Steunpunt Oost en de plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland een scootmobieltrainingsdag.

De trainingsdag vindt plaats op donderdag 12 september 2013 tussen 10 en 15 uur in het Hervormd Centrum aan de Prinses Julianastraat 8 in Ommen. De trainingsdag wordt onderbroken door een gezamenlijke lunch.

Tijdens de trainingsdag krijgen scootmobielbezitters de kans om hun kennis van de verkeersregels op te frissen en te oefenen met het gebruik van de scootmobiel. De trainingsdag bestaat uit vier onderdelen: een theoriegedeelte over de verkeersregels voor scootmobielgebruikers, het oefenen met de scootmobiel op een afgesloten parcours, een rit over straat onder begeleiding van een instructeur en een oog- en gehoortest.

Ook is TCT-Nieuwleusen aanwezig voor het verrichten van kleine technisch reparaties aan de scootmobiel. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen is ook TCR Vervoer aanwezig om informatie te verstrekken over het vervoer met de scootmobiel per taxi. De training is ontwikkeld door Veilig Verkeer Nederland en de instructeurs van de training zijn door Veilig Verkeer Nederland opgeleid.

Aanmelden kan tot 15 augustus via www.ommen.nl/scootmobieltraining. Het aanmeldformulier kan u ook worden toegestuurd. Hiervoor kunt u bellen naar 14 0529. Deelname aan de trainingsdag is gratis. Deelnemers aan de training worden verzocht hun eigen scootmobiel mee te nemen. Deelnemers die in bezit zijn van een regiotaxipas van de gemeente/WMO kunnen zich per regiotaxi naar de training laten vervoeren.

De scootmobieltrainingsdag worden georganiseerd door de gemeente Ommen in samenwerking met het Regionaal Steunpunt Oost en de plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Overijssel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.